Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Hybrid Stage, Harald Herlin-oppimiskeskus
Otaniementie 9, 02150 Espoo, Finland, Espoo, Finland
Sign up

Aalto LASER Talk

Kuvituskuva, jossa lukee "radical collaboration"

Tutkimusten mukaan aitoa yhteistyötä usein jarruttavat monet tekijät, esimerkiksi valtasuhteet. Miten voi poistaa transformatiivisen, uutta luovan yhteistyön esteitä?

Kolme puhujaamme kertovat johdannossa tutkimuksestaan ja toimintamalleista, jotka mahdollistavat erilaisen osaamisen, asiantuntijuuden ja näkökulmien yhdistämisen. Lopun keskustelussa summataan kokemuksia aidon yhteistyön hyödyistä, mahdollisuuksista ja haasteista.

Tule paikan päälle Hybrid Stagelle Otaniemen kampukselle tai seuraa livelähetystä Aallon YouTube-kanavalla. Kampuksella ilta jatkuu rennon keskustelun merkeissä pienen purtavan äärellä, musiikin soidessa. Tapahtumapaikalla mahtuu 80 osallistujaa.

LASER Talks toivottaa tervetulleiksi kaikki, jotka ovat kiinnostuineita vallitsevien käytäntöjen haastamisesta sekä uusien ajattelu- ja työskentelytapojen edistämisestä. Tapahtuma on erityisesti suunnattu tohtoriopiskelijoille ja alumneille, jotka etsivät tuoreita näkökulmia oman alan ulkopuolelta. Tapahtuman kieli on englanti.

Puhujamme

Radikaalia luovuutta tarvitaan, kun haluamme muuttaa maailmaa. Miten saada aikaan toimintaa, joka muuttaa toimintatapojamme perustavanlaatuisella tavalla? Millainen yhteistyö voi johtaa paradigman muutoksiin? Kolme puhujaamme esittelevät ajankohtaisia näkemyksiä radikaalista yhteistyöstä.

Markus Schmidt, Biofaction KG

Markus Schmidt kehittää ratkaisuja bioturvallisuushaasteisiin synteettisen biologian ja ksenobiologian saralla, arvioi uusia bio-, neuro- ja konvergenssiteknologioita, tuottaa dokumenttielokuvia, kehittää pelejä sekä tutkii taiteen ja tieteen välistä luovaa rajapintaa.

Grain & Noise – Constructive disturbances of art in science

Tutkijoiden ja taiteilijoiden yhteistyö Artist-in-Lab -residensseissä voi rikkoa laboratorion arkirutiineja tervetulleella tavalla sekä avata uusia näkökulmia ja tapoja ymmärtää.

Puheenvuorossani kerron tuloksia residenssiohjelmasta, joka sisältää neljä todella poikkitieteellistä yhteishanketta, joissa taiteilijat ja synteettisen biologian tutkijat kohtaavat eri puolilla Eurooppaa.

Käsittelen 'dynaamista kitkaa', joka syntyy kun taiteen ja tieteen maailmat kohtaavat. Tarinat, joissa kemian laboratoriot, tupakkakasvit, geneettisesti muokatut bakteerit ja uudet luonnossa esiintyvät entsyymit törmäävät musiikkiin, valokuvaukseen, elokuvaan ja kuvataiteeseen, tuovat vallitsevaan taiteen ja tieteen välisen vuoropuheluun rakeisuutta, kohinaa ja synergiaa.

Einat Amir, taiteilija/väitöskirjatutkija, Aalto-yliopisto

Einat Amir on taiteilija, tutkija ja kouluttaja. Hän on suorittanut kuvataiteen maisterin tutkinnon Columbian yliopistossa ja on tällä hetkellä väitöskirjatutkijana Aalto-yliopiston Experience Platformissa, taiteen laitoksella sekä neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella.

Amirin taideteokset ovat videoinstallaatioita ja live-esityksiä, jotka yhdistelevät tieteellisiä kokeiluja sosiaalipsykologian ja neurotieteen aloilta. Hänen taidekäytäntönsä tutkii yksilöiden ja ryhmien välisen arkisen kommunikaation emotionaalisia, sosiaalisia ja poliittisia kulmia.

Tutkimuksessaan hän perehtyy taiteilijoiden ja tutkijoiden väliseen yhteistyöhön ehdottaen innovatiivista mallia, jossa osapuolet ovat keskenään tasavertaisia ja antavat niin itselleen kuin toisilleenkin vapauden kokeiluihin oman tieteenalansa ulkopuolella. Amirin tutkimuksen sekä taiteen ja tieteen yhteistyön tavoitteena on edistää muutosta löytämällä uusia ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin.

Ashish Mohite, Hyperion Robotics

Ashish Mohitella on tohtorin tutkinto arkkitehtuurista ja 3D-tulostuksesta, ja tällä hetkellä hän on toinen Hyperion Roboticsin perustajista sekä yrityksen teknologiajohtaja.

Hän on toiminut 3D-tulostuksen tutkijana kymmenen vuoden ajan. Sitä ennen Mohite työskenteli arkkitehtina Intiassa, Saksassa ja Suomessa.

Can concrete be sustainable?

Betoni on yksi käytetyimmistä materiaaleista planeetallamme – sen edelle kiilaa vain vesi. Betonin tärkeimmät ainesosat ovat sementti, joka aiheuttaa jopa 8 % maailman hiilidioksidipäästöistä, sekä hiekka, joka on eniten kaivettu materiaali planeetallamme.

Valitettavasti betoni on rakentamisessa tällä hetkellä lähes korvaamaton, eikä sille ole vielä rakennusteollisuudessa kestävämpää vaihtoehtoa. Ainoa keino on käyttää betonia tehokkaammin.

Hyperion Robotics on suomalainen teknologiayritys, jossa työskentelee tekniikan, rakentamisen, 3D-tulostuksen ja robotiikan asiantuntijoita. Rakentaaksemme parempaa tulevaisuutta, meidän on ajateltava uudelleen miten rakennamme.

Robin Gustafsson, Strategisen johtamisen apulaisprofessori

LASER Talk -moderaattorimme Robin Gustafssonin tutkimus keskittyy strategiaan, liiketoimintaan, toimialojen ja markkinoiden teknologisten murrosten käytäntöihin, alustatalouteen, datatalouteen sekä data- ja alustastrategiaan.

Hän on myös kiinnostunut vaikuttavista strategiatyöpajoista, ja tällä hetkellä meneillään oleva tutkimus perehtyy leikillisyyteen ja visuaalisten aistimusten rakentamiseen työpajoissa ja työpaikoilla.

Robin johtaa Visentools R2B-projektia, joka keskittyy visuaalisten aistimusten työkaluihin ja käytäntöihin, sekä In2Mission -tutkimushanketta, joka syventyy missiosuuntautuneita käytäntöjä vauhdittaviin tietorakenteisiin.

Robin Gustafsson on strategisen johtamisen apulaisprofessori Aalto-yliopiston tuotantotalouden ja johtamisen laitoksella.

LASER (Leonardo Art Science Evening Rendezvous) Talks on kansainvälinen tapahtumakokonaisuus, jotka tuovat yhteen taiteilijoita ja tutkijoita keskustelemaan rentojen puheenvuorojen muodossa. LASER Talks perustettiin vuonna 2008 Bay Areassa (USA), ja sitä järjestetään yli 30 kaupungissa ympäri maailmaa.

Hybrid Stage -tapahtumiin voi osallistua samanaikaisesti paikan päällä ja verkossa. Tapahtumapaikalla on neljä robottikameraa, jotka kattavat koko tapahtuma-alueen. Huomaathan, että yleisöä saattaa näkyä suorassa lähetyksessä ja tallenteissa.

Tietosuojaseloste

Jaa tämä tapahtuma

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kädenjälkiä – uudistavaa muotoilua

03.02.2025 13:00–16:30

Oodi kauniimmalle kaupungille

03.02.2025 17:00–19:00

Damy Talks: Museoiden Helsinki

04.02.2025 16:00–18:00

EMMA Klubi: Ryijyt tekstiilikonservaattorin silmin

05.02.2025 18:00–18:30