Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Järjestäjä

Portugalin Suomen ja Viron suurlähetystö

Portugalilaisen arkkitehdin Fernando Lanhasin elämäntyöstä – Kestävä kehitys arkkitehtuurissa

Kuva mustavalkoisesta tiilirakennuksesta

kuva: Salokorpi, A. / Museovirasto

Paneelin puhujat keskustelevat arkkitehtuurin ja muotoilun yhteisistä huolenaiheista, jotka liittyvät materiaalien ja tekniikoiden kestävyyteen. Keskustelua käydään portugalilaisen arkkitehdin Fernando Lanhasin elämän ja työn pohjalta. Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Tilaisuus pidetään englanniksi.

Keskustelussa käsitellään maiden ja kulttuurien välisiä vaikutteita ja tuodaan yhteen akateemisten ja käytännön toimijoiden näkemyksiä aiheesta. Mukana ovat "Instituto Marques da Silva" -säätiö, joka hallinnoi Fernando Lanhasin arkkitehtonisia arkistoja, ja portugalilainen arkkitehtitoimisto "MASSlab", joka on mukana suuressa hankkeessa Helsingissä.

Puhujat

Professori Luís Urbano, Porton yliopiston arkkitehtuurin professori, kirjailija, Instituto Marques da Silva -säätiön varapuheenjohtaja ja "JACK - Journal on Architecture and Cinema" -lehden johtaja.

Diogo Sousa Rocha
, arkkitehtitoimisto Mass Labin perustaja. Se voitti hiljattain Train Factory Mixed-Use Competition -kilpailun, joka oli kaksivaiheinen kansainvälinen kilpailu, jonka päätavoitteena oli luoda maamerkki Helsinkiin.

Tuomas Siitonen
on suomalainen arkkitehti ja opettaja. Tällä hetkellä hän toimii arkkitehtuurin perusteiden ja teorian lehtorina Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksella. Opetuksen lisäksi hän johtaa omaa toimistoaan, Tuomas Siitonen Oy:ta, ja on osakkaana Good Kombo -nimisessä suunnittelutoimistossa.

Lue lisää puhujista tästä linkistä.

Rekisteröidy tapahtumaan tästä linkistä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kädenjälkiä – uudistavaa muotoilua

03.02.2025 13:00–16:30

Oodi kauniimmalle kaupungille

03.02.2025 17:00–19:00

Damy Talks: Museoiden Helsinki

04.02.2025 16:00–18:00

EMMA Klubi: Ryijyt tekstiilikonservaattorin silmin

05.02.2025 18:00–18:30