Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Valtakunnallinen

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2025

Yksityiskohta keltaisen portaikon mustasta kaiteesta, jossa on kulumisen jälkiä.

Miina Jutila

Perjantaista 31. tammikuuta perjantaihin 7. helmikuuta jatkuvassa valtakunnallisessa ArkMuoto-ohjelmistossa on neljäkymmentä paikallistoimijoiden järjestämää tapahtumaa aina Tammisaaresta Ouluun.

Viidettä kertaa järjestettävä valtakunnallinen festivaali, Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät, keskittyy vuonna 2025 juhlistamaan rakennusten ja esineiden käyttöä, ylläpitoa ja korjaamista.

ArkMuodon ohjelmistossa on mukana 40 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Tapahtumaviikon aikana muun muassa avataan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien Rakennettu perintömme -teemavuosi ja kuullaan uusimmat kuulumiset Helsingin Eteläsataman suunnitelmista.

Ovet avautuvat arkkitehtuurikohteisiin, kuten Alvar Aallon suunnittelemiin Villa Skeppetiin Tammisaaressa ja Villa Maireaan Porin Noormarkussa, kuvataiteilija Jan-Erik “Lin isä” Anderssonin kokonaistaideteos Life on a Leaf -taloon Turussa ja Aarno Ruusuvuoren betonibrutalismin helmeen, WeeGee-taloon Espoon Tapiolassa. Vantaan arkkitehtuuriin voi tutustua Myyrmäki-ekskursiolla ja maanalaiseen kulttuuriperintöön perehdytään metroasemakierroksella.

Käytön jälkiä pääsee tutkimaan ja kokemaan kahdeksassa työpajassa, joissa tarkastellaan paitsi rakennusten ja esineiden kulumista, myös oman kehon suhdetta liikkeeseen ja elämisen jälkiin. Istumista voi harrastaa luennoilla ja seminaareissa, joita pidetään Helsingin lisäksi Turussa, Noormarkussa, Oulussa, Tampereella, Lahdessa, Kouvolassa, Kotkassa – ja verkossa.

Tutustu koko ArkMuoto-ohjelmistoon täällä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

"Greenwood" – Tuorepuu-muotoilu: Opiskelijatyönäyttely

20.01.2025–14.02.2025

Kävelykierros kaupunkitilan (alemmissa) kerroksissa – Kaupunkiaktivismia metron kulttuuriperinnön puolesta

26.01.2025 14:00–15:00

ArkMuoto 2025 -päätapahtuma: Käytön jälkiä

30.01.2025 12:30–20:00

ORC Manifesto launch event | Challenging the paradigm

30.01.2025 17:00–19:00