Takaisin artikkeleihin

Ilmoita tapahtumasi osaksi Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien valtakunnallista ohjelmaa

Ihmisiä nousemassa ylös portaita valoisassa, korkeassa tilassa, jonka katosta roikkuu pyöreiden levyjen installaatio.

Henrik Hynninen

Vuosittaiset ArkMuoto-päivät järjestetään 31.1.–7.2.2025 koko viikon mittaisena festivaalina teemalla ‘Käytön jälkiä’. Ilmoita tapahtumasi mukaan ohjelmistoon.

ArkMuoto-viikkoa vietetään vuosittain Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivän 3. helmikuuta ympärillä, seuraavan kerran 31.1.–7.2.2025. Tämänkertainen teema 'Käytön jälkiä' nostaa esiin arvostuksen olemassa olevia rakennuksia ja käytettyjä esineitä kohtaan ja pohtii suhdettamme esimerkiksi patinan sietämiseen. Lue lisää teemasta täältä.

Kaikenlaiset arkkitehtuurin ja muotoilun alojen toimijat yksityishenkilöistä yhteisöihin ja yrityksiin ovat lämpimästi tervetulleita hakemaan mukaan ohjelmaan. Tavoitteena on luoda teeman ympärille monipuolinen valtakunnallinen ohjelmisto, johon toimijat eri puolilla maata tuovat tapahtumia omista lähtökohdistaan – tutustumiskäyntejä, keskusteluja, luentoja, näyttelyitä, työpajoja, esityksiä, julkistuksia, showroomeja… mitä vain, mikä istuu teemaan!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tavoitteena on lisätä rakennetun ja muotoillun ympäristömme arvostusta. Ohjelman sisältöä suunnitellessa on hyvä miettiä, ottaako se mukaan myös ammattikuntien ulkopuolisia, arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneita yleisöjä vai onko sen tavoitteena enemmänkin syventää alojen sisäistä keskustelua.

Näkyvyyttä myös yrityksille

ArkMuoto on yrityksille oivallinen tapa luoda kontakteja suunnittelualojen ammattilaisiin. Tapahtumaviikon toteutuksesta vastaa joukko voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, ja kulujen kattamiseksi tapahtumajärjestäjiltä, joiden tapahtuman tavoite on kaupallinen, veloitetaan 250 euron (ei alv) osallistumismaksu.

Kaupalliseksi tavoitteeksi katsotaan esimerkiksi tuotteiden, materiaalien tai palveluiden markkinoiminen ja uusien asiakkuuksien hankkiminen. Kaupallinen toimija voi hakea osallistumismaksusta vapautusta, jos ohjelman sisältö on korkealaatuista ja se tukee Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tavoitetta tai jos yritystoiminta on vähäistä.

Osallistujille ArkMuoto-tapahtumien on oltava ilmaisia, ellei maksullisuudelle ole jokin painava syy, kuten eriarvoisuus muun yleisön kanssa.

Kaikki ArkMuoto-tapahtumat julkaistaan tapahtumakalenterissa osoitteessa arkmuoto.fi. Tapahtuman tietoja voidaan nostaa maininnaksi ArkMuoto-tiedotteisiin sekä ArkMuoto-Instagram- ja -Facebook-tilien julkaisuihin. Tapahtumajärjestäjä saa tapahtumansa markkinointiin käyttöönsä ArkMuoto-logon ja visuaalisia elementtejä. Tapahtumalle voi luoda oman Facebook-tapahtuman ja kutsua ArkMuoto-tilin sen rinnakkaisjärjestäjäksi, jolloin tapahtuma saa laajempaa näkyvyyttä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 8. joulukuuta

Ensimmäisellä ohjelmavalintakierroksella huomioidaan 10.11.2024 mennessä saapuneet ilmoittautumiset, ja valinnasta ilmoitetaan 13.11. mennessä. Ohjelmailmoittautumisia käydään läpi sitä mukaa, kun niitä tulee. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.12.2024, ja viimeiset ohjelmavalinnat tehdään 11.12. Mitä aiemmin tapahtuma ilmoitetaan mukaan, sitä enemmän se ehtii saada näkyvyyttä ennen ArkMuoto-päiviä.

Ilmoittautumislomakkeella kysytään tapahtuman perustietojen ja kuvauksen lisäksi esimerkiksi kohderyhmää, saavutettavuusohjetta ja teemaan sopivuutta. Tietoja voi täydentää myöhemmin, sillä mukaan hyväksyttyjen tapahtumien järjestäjät saavat ohjeet ja henkilökohtaisen linkin, jolla he itse päivittävät tiedot arkmuoto.fi-tapahtumakalenteriin. Tapahtumatietoja voi muokata 6.1.2025 saakka.
  

Ilmoita tapahtuma ArkMuoto-ohjelmaan 8.12. mennessä


Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä koordinoi Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, ja mukana järjestäjinä ovat Finnish Design Info, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Ornamo, Sisustusarkkitehdit SIO, Rakennustietosäätiö, Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo sekä EMMA – Espoon modernin taiteen museo. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lisätietoja: arkmuoto@archinfo.fi

ArkMuoto-viestintäkanavat

verkkosivu: arkmuoto.fi
IG: @arkmuoto
FB: ArkMuoto 
#arkmuoto
#käytönjälkiä

For information in English, please contact: arkmuoto@archinfo.fi