Takaisin artikkeleihin

Euroopan teknologiainstituutin uusi NEB-rahoitushaku on avattu

DL: 26.09.2024

Euroopan teknologiainstituutti EIT myöntää rahoitusta Uusi Eurooppalainen Bauhaus -teemaisille hankkeille. Uudet Connect NEB ja Co-create NEB -rahoitushaut vahvistavat paikallisten yhteisöiden ja asukkaiden roolia globaaleihin haasteisiin vastaamisessa.

Connect NEB

Connect NEB pyrkii vahvistamaan kansalaisten roolia kaupunkien, taajamien ja ruraalien alueiden päätöksenteossa. Tarkoitus on etsiä ratkaisuja ja uusia aloitteita, joiden kautta paikallisten asukkaiden ja yhteisöjen tieto saadaan paremmin mukaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävään kaupunkikehittämiseen.

Hakuaika päättyy 26.9.2024 klo 17:00 (CET).

Rahoitusta voi hakea enimmillään 15 000 euroa projektia kohden.

Co-create NEB

Co-create NEB etsii hankkeita, jotka keskittyvät sekä kaupunkien että maaseudun ajankohtaisten haasteiden ratkaisemiseen ottamalla asukkaat ja paikallisyhteisöt mukaan aluekehittämiseen.

Rahoitus on tarkoitettu 2–4 partnerin konsortioille. Konsortion yhden partnerin on oltava kaupunki, kunta tai maakunta.

EIT kannustaa erityisesti hakemuksiin, jotka käsittelevät ilmastoon, kaupunkien väliseen muuttoliikkeeseen sekä ruuantuotantoon liittyviä haasteita.

Hakuaika päättyy 10.10.2024 klo 17:00 (CET).

Rahoitusta voi hakea enimmillään 45 000 euroa projektia kohden.

Lisätietoja

Rahoitusta myönnetään yhteensä 16 projektille. Rahoituksen määrässä huomioidaan omarahoitusosuus ja EIT-rahoituksen osuus projektin kokonaisbudjetista.

Euroopan teknologiainstituutti (EIT) on tutkimusta rahoittava Euroopan unionin erillisvirasto. EIT:n tavoitteena on kasvattaa EU:n kykyä innovoida, menestyä kansainvälisessä kilpailussa ja luoda työpaikkoja.

EIT NEB -rahoituksen kautta sekä yritysten että koulutus- ja tutkimusalan edustajat voivat yhdessä kehittää tehokkaita ja innovatiivisia vastauksia EU:n haasteisiin.

Lisätietoja tästä linkistä.