Hyppää sisältöön
Logo "Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät", alla sinisellä aaltokuvisoisella pohjalla teksti "3. helmikuuta liputuspäiväksi".

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2022: Kestokulttuuri

Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta vuodesta 2012 vietetty Arkkitehtuurin päivä on laajentunut arkkitehtuurin ja muotoilun yhteiseksi, useamman päivän kestoiseksi tapahtumasarjaksi. Päivillä juhlistetaan arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 3.–6.2.2022 teemalla ’Kestokulttuuri’. Tavoitteena on kiinnittää huomio siihen, miten arkkitehtuuri ja muotoilu luovat ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä ja esineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Hyvällä suunnittelulla voimme taistella kertakäyttökulttuuria vastaan!

Päivien aikana alojen toimijat järjestävät verkossa ja eri puolilla Suomea työpajoja, keskusteluja, seminaareja, opastuksia ja somekampanjoita. Katso päivittyvä ohjelma oikealta >> tai tästä (linkki).

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien taustalla vaikuttavat organisaatiot esittivät viime helmikuussa Alvar Aallon syntymäpäivän 3. helmikuuta muodostamista valtakunnalliseksi arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi. Liputuspäivällä halutaan juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvointivaltiomme rakentajina. Lue sisäministeriössä käsiteltävänä olevasta esityksestä täältä (linkki). Nosta sinäkin 3. helmikuuta lippu salkoon tai osallistu liputuskampanjaan sosiaalisessa mediassa!

Liputuspäivällä ja tapahtumilla halutaan avata silmiä näkemään arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämämme ja vahvistaa omistajuuden ja osallisuuden tunnetta rakennetusta ja muotoillusta ympäristöstämme.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO sekä joukko muita yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa. Lue lisää tästä (linkki, aukeaa uuteen välilehteen).

Logo: Euroopan kulttuuriympäristöpäivät


#arkmuoto
#kestokulttuuriLogoja