Hyppää sisältöön

Arkkitehtuuripolitiikka

Kaksi henkilöä koskettaa rakennuksen seinän graafista betonipintaa
Hämeenlinnan maakunta-arkisto. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, 2009. Kuva: Aino Salmi

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus toimii arkkitehtuuripolitiikan asiantuntijana ja toimenpiteiden toteuttajana

Archinfo kokoaa ja välittää tietoa arkkitehtuuripolitiikasta sekä toteuttaa itse ja kumppanuuksien kautta uuden arkkitehtuuripoliittisen apoli2020-ohjelmaehdotuksen toimenpiteitä. 

Vuosina 2019-2021 Archinfo toimi apoli2020-työryhmän sihteerinä. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja ympäristöministeriön asettaman työryhmän tehtävänä oli laatia esitys uudeksi arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi sekä sen keskeisiksi tavoitteiksi ja toimenpiteiksi. Tutustu ohjelmatyöhön Archinfon apoli2020-sivuilla (linkki)

Vuonna 2017 Archinfo teki opetus- ja kulttuuriministeriölle esiselvityksen arkkitehtuuripolitiikan uudistamisen suuntaviivoista. Tutustu esiselvitykseen (pdf) tästä.

Archinfon kokoaa ja ylläpitää tietoa arkkitehtuuripolitiikasta sekä seuraa ja tiedottaa arkkitehtuuripoliikkaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Lue ajankohtaisia uutisiamme arkkitehtuuripolitiikasta (linkki) sekä tutustu Tietoa arkkitehtuuripolitiikasta sivuumme (linkki).

Suomi mukaan Davosin julistukseen

Infografiikka, jossa keskellä mustassa ympyrässä "High-quality Baukultur" ja ympärillä sinisiä ympyröitä, joissa "Governance", "Diversity", "Context", "Functionality", "Beauty", "Environment", "Economy" ja "Sense of Place".

Maailman talousfoorumin yhteydessä vuonna 2018 alun perin julkistettu julistus vahvistaa kulttuurisia näkökulmia rakentamisessa. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on allekirjoittanut …

Lue lisää »