Hyppää sisältöön
Taideteos, jonka keskiössä nuori poika.

Helsinki Design Week 1.–11.9.

Helsinki Design Week
1.–11.9.
Helsinki + verkossa

Pohjoismaiden suurin monialainen muotoilufestivaali Helsinki Design Week järjestetään jälleen kaupungilla ja verkossa 1.–11.9.2022. Festivaalin vuositeema on ”Olemme avoinna” ja luvassa on kymmeniä muotoilu- ja arkkitehtuuriaiheisia tapahtumia.

Avoimuuden teema näkyy erityisesti Open Studios -tapahtumassa, joka on ollut osa festivaaliohjelmaa jo vuodesta 2005 asti. Open Studios avaa luovien helsinkiläistoimistojen ovet kolmena päivänä ja iltana niin opiskelijoille, ammattilaisille, lehdistölle kuin uteliaille kaupunkilaisillekin.

Festivaalin pääkumppanina on tänäkin vuonna Helsingin kaupunki. Kaupungin kumppanuus on osa Helsinki Design Weekin kanssa tehtävää pitkäjänteistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsingin profiilia designkaupunkina. Osa jo perinteeksi muodostunutta ohjelmaa on Lasten designviikko, jonka HDW Lasten ikkunat -kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Lasten ikkunat -kokonaisuudessa lapset pääsevät työpajojen ja installaation kautta tutustumaan muotoilun maailmaan yhdessä muotoilun alojen asiantuntijoiden kanssa.

Helsinki Design Weekin vuosikuvan on suunnitellut kiovalaistaiteilija Andriy Boyar. Vanhojen levyjen ja lehtien kansista inspiroituva Boyar on työstänyt kevään aikana kuvasarjan, joka kommentoi Olemme avoinna -festivaaliteemaa.

Muotoilufestivaalin koko ohjelma julkaistaan 4.8. Lue lisää tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).