Hyppää sisältöön
Valkea, moderni marmoripintainen rakennus.
kuva: Tim Dalhoff

Alvar Aalto -viikko 2022 Wolfsburgissa

Alvar Aalto -viikko
31.8.–11.9.2022
Wolfsburg, Saksa
Järjestäjät: Alvar Aalto -säätiö, Wolfsburgin kaupunki, Forum Architektur

Alvar Aalto -viikkoa vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolella, Saksan Wolfsburgissa 31.8.–11.9.2022.

Kaupungissa sijaitsee kolme merkittävää, Alvar Aallon suunnittelemaa rakennuskokonaisuutta – Wolfsburgin kulttuurikeskus (1958–62), Pyhän Hengen kirkko ja seurakuntakeskus (1959–62) sekä Detmeroden kirkko ja seurakuntakeskus (1963, 1965–68).

Wolfsburgin kaupungin, Forum Architekturin ja Alvar Aalto -säätiön yhteistyössä järjestämälle tapahtumaviikolle on suunnitteilla monipuolista kulttuuri- ja arkkitehtuuriohjelmaa. Luvassa on muun muassa opastettuja kierroksia, luentoja, näyttelyjä, konsertteja sekä ohjelmaa lapsille. Samalla juhlistetaan 60-vuotta täyttävää kaupungin kulttuurikeskusta.

Wolfsburg toimii vuoden 2022 Alvar Aalto -kaupunkien verkoston pääkaupunkina.

Lue lisää tapahtumasta tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).