Hyppää sisältöön
Lähikuva käsilaukusta, joka on henkilön käsissä. Laukun sisällä on ruusuja.
Flaux - Flower Matter kilpailee 'New European Rising Stars' -palkinnosta kiertotalouden kategoriassa.

Äänestä New European Bauhaus -palkinnonsaajia

Yleisöäänestys on auki 16. toukokuuta saakka. Suomea kilpailun finaalissa edustaa Flaux, kiertotalouteen perustuva tekstiilimateriaali.

Yhteensä 52 finalistia kilpailee vuoden 2022 New European Bauhaus Prizes -kilpailussa neljässä eri kategoriassa. Ensimmäinen kategoria painottaa ihmisen, luonnon ja biodiversiteetin yhteyttä. Toinen kategoria keskittyy osallisuuteen, yhteisöllisyyteen tai monimuotoisuuteen. Kolmannessa kategoriassa palkitaan hankkeita, jotka tarjoavat ratkaisua tietyn alueen tai yhteisön sosiaalisiin, fyysisiin tai taloudellisiin haasteisiin. Neljäs kategoria on hankkeille, jotka edesauttavat kiertotaloutta. 

Kussakin kategoriassa on kaksi rinnakkaista kilpailua: New European Bauhaus Awards -palkinnot jaetaan tuoreille, kestävyyttä, kauneutta ja inklusiivisuutta edistäville saavutuksialle. New European Bauhaus Rising Stars -palkinnot on puolestaan suunnattu alle 30-vuotiaiden hakijoiden projekteille, jotka tarjoavat uusia innovatiivisia ratkaisuja eri haasteisiin.

Finalistien joukossa on muun muassa rakennus- ja luontohankkeita, tuotteita, digitaalisia ratkaisuja, osallisuus-, koulutus- ja oppimisprojekteja. Suomea kilpailussa edustaa Flaux, innovatiivinen tekstiilimateriaali, joka tehdään kukista syntyvästä jätteestä. Flaux kilpailee Rising Stars -palkinnosta kiertotalouden kategoriassa. 

Voittajat saavat enimmillään 30 000 euron palkinnon sekä viestinnällistä tukea. Yleisön on mahdollista äänestää suosikkejaan maanantaihin 16.5. klo 19 saakka. Voittajat julkaistaan New European Bauhaus -festivaaleilla kesäkuussa. 

Tutustu projekteihin ja äänestää niitä Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen sivulla täällä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).