Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen valokuva, jossa naiset tutkivat taululle kiinnitettyä piirrosta kirkkorakennuksesta.
Rakennushallituksen arkkitehteja, 1930-luku. kuva: Arkkitehtuurimuseo / Salme Setälän albumi

Eläköön Wivi Lönn! -festivaali 20.–22.5.

Eläköön Wivi Lönn! -festivaali
pe–SU 20.–22.5.
Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki
Järjestäjä Arkkitehtuurimuseo

Tervetuloa juhlistamaan arkkitehti Wivi Lönnin syntymäpäivää Eläköön Wivi Lönn! -festivaaleille! 

Vuonna 1942 neljäkymmentäkuusi arkkitehtia kokoontui yhteen juhlimaan Wivi Lönnin 70-vuotispäivää. Näissä juhlissa lausuttiin naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan syntysanat. 80-vuotisen olemassa olonsa ajan Architecta on ollut jäsenilleen tärkeä ammatillisen kehityksen verkosto. Millainen voisi olla Wivi Lönnin syntymäpäivä tänään?

Eläköön Wivi Lönn! -festivaalissa kokoonnutaan Wivi Lönnin (1872–1966) ja hänen seuraajiensa työn äärelle pohtimaan arkkitehtuurin ja sukupuolen suhdetta sekä laajemmin tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä taide- ja kulttuurialalla.  Festivaali on osa juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta. Sen juhlava päänäyttämö rakentuu osaksi Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyä. Lue näyttelystä tästä linkistä.

Festivaalin tarkempi ohjelma ja liput löytyvät tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).