Hyppää sisältöön
""

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 3.–6.2.

Vuodesta 2012 vietetty Arkkitehtuurin päivä on laajentunut arkkitehtuurin ja muotoilun yhteiseksi, useamman päivän kestoiseksi tapahtumasarjaksi. Päivillä juhlistetaan arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät
3.–6.2.2022
Ympäri Suomea ja verkossa

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 3.–6.2.2022 teemalla ’Kestokulttuuri’. Tavoitteena on kiinnittää huomio siihen, miten arkkitehtuuri ja muotoilu luovat ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä ja esineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Hyvällä suunnittelulla voimme taistella kertakäyttökulttuuria vastaan!

Päivien ohjelmassa on lähes kolmekymmentä tapahtumaa eri puolilla Suomea ja verkossa. Päivien järjestelyssä on mukana valtava joukko alojen toimijoita, ja tapahtumat järjestetään turvallisesti vallitsevat rajoitukset huomioiden.

Juhlinta alkaa näkyä heti helmikuun alussa, kun kuvahaaste ja virtuaaliliputus valtaavat sosiaalisen median. Myös kouluissa arkkitehtuuria ja muotoilua juhlitaan koko viikko. Helmikuun 3.–6. päivä järjestettävät tapahtumat toivottavat tervetulleiksi kaiken ikäiset arkkitehtuurista, muotoilusta ja kestävästä tulevaisuudesta kiinnostuneet eri puolilla Suomea.

Tutustu tapahtumapäivien koko ohjelmaan tästä linkistä.

#arkmuoto #kestokulttuuri


Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tavoitteena on avata silmiä näkemään arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämämme ja vahvistaa omistajuuden ja osallisuuden tunnetta rakennetusta ja muotoillusta ympäristöstämme. Tapahtumasta vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO.