Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen valokuva kirjaston lukusalista. Keskellä aukko alempaan kerrokseen, johon johtavat leveät portaat. Seiniä kiertävät kirjahyllyt ja esillä on myös puisia jakkaroita ja tuoleja.
Alvar Aallon suunnitteleman Viipurin kaupunginkirjaston lukusali. kuva: Gustav Weilin / Alvar Aalto Museo

Mind-Building Viipurissa: Pysyvyys ja muutos julkisten kirjastojen arkkitehtuurissa 16.2.

Webinaari: Pysyvyys ja muutos julkisten kirjastojen arkkitehtuurissa
16.2. klo 17.00–18.30 Suomen aikaa
klo 18.00–19.30 Läntisen Venäjän aikaa

Kieli: englanti
Verkossa: LINKKI.

Julkisten kirjastojen tarina ulottuu pitkälle historiaan, ja nykyinen moderni julkinen kirjastokin pohjautuu jo yli 100 vuotta vanhoihin ihanteisiin. Mind-Building-kirjastonäyttely kertoo Suomen julkisten kirjastojen arkkitehtuurin kehityksestä 1900-luvun alusta 2020-luvun alkuun. 

Mikä on hyvän kirjastoarkkitehtuurin ’kova ydin’? Miten suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin maailmankuulut helmet, kuten Alvar ja Aino Aallon suunnittelema, lähes 90-vuotias Viipurin kirjasto, ovat kestäneet aikaa? Mitä kirjastolta odotetaan tänä päivänä ja miten rakennushistoriallisesti arvokas kirjastoarkkitehtuuri taipuu yhä uusiin, kasvaviin vaatimuksiin? Näyttelyn kuraattori Anni Vartola keskustelee etäyhteyksin julkisten kirjastojen arkkitehtuurista yhdessä Viipurin kirjastosta väitöskirjansa tehneen tutkijatohtori Laura Bergerin, Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtajan Tommi Lindhin ja Viipurin kirjaston restauroinnista vastanneen arkkitehti Tapani Mustosen kanssa. 

Tilaisuus alkaa videovierailulla Mind-Building-näyttelyyn Viipurin kirjastoon. Näyttely on avoinna 2.2.–10.4.2022. Lisää tietoa näyttelystä löytyy tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).

Järjestäjinä Archinfo, Suomen Pietarin instituutti ja Viipurin Aalto-kirjasto Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Tilaisuus on ilmainen ja sitä voi seurata instituutin Youtube-kanavalla tästä linkistä (aukeaa uudessä välilehdessä). Keskustelu käydään englanniksi ja simuntaanitulkataan venäjäksi.