Hyppää sisältöön
""
kuva: luxhelsinki.fi

Lux Helsinki 5.–9.1.2022

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valofestivaali, joka muuntaa tutut rakennukset ja tilat ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi.

Lux Helsinki
5.–9.1.2022 klo 17–22
eri puolilla Helsinkiä

Lux Helsinki tuo iloa ja valoa kaupunkiin 5.–9.1.2022. Ohjelmaan on tullut muutamia viime hetken muutoksia, joilla pyritään takaamaan turvalliset olosuhteet heikentyneessä koronatilanteessa.

Laajasti ympäri Helsingin kaupunkitilaa levittäytyvät, pääosin ulkotiloissa sijaitsevat teokset ovat koettavissa turvallisesti, sillä Lux Helsingin suunnittelussa ja tuotannossa on kiinnitetty huomiota katsojien terveysturvallisuuteen. Esimerkiksi dramaturgisesti etenevästä reitistä luovuttiin, jotta yleisö jakautuisi tasaisemmin eri teoksille eikä ruuhkia syntyisi. Heikentyneeseen koronatilanteeseen reagoidaan kuitenkin vielä viime hetken ohjelmamuutoksilla, joilla varmistetaan mahdollisuus turvavälien säilyttämiseen yleisössä.

Katso ohjelma ja teosten sijainti tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).

Yleisöä pyydetään saapumaan valoteoksille vain terveenä ja turvavälit muihin seurueisiin säilyttäen. Maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on suositeltavaa. Lux Helsingistä voi nauttia myös sosiaalisessa mediassa, jossa jaetaan kuvia teoksista ja tunnelmasta. Myös yleisöä kannustetaan jakamaan omia kuviaan Lux Helsingistä kaikkien iloksi tunnisteella #luxhelsinki.