Hyppää sisältöön
Taivutetusta vanerista tehty nojatuoli.
Alvar Aallon vuonna 1932 Artekille suunnittelema Nojatuoli 42. kuva Maija Holm / Alvar Aalto Museo

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien valokuvahaaste 3.–6.2.2022

Millä tavoin kestävä muotoilu tai arkkitehtuuri tuo elämääsi iloa? Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien 2022 #kestokulttuuri-kuvahaaste kutsuu etsimään omasta ympäristöstä ajattomia ja kauniita ratkaisuja. 

Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään erilaisin tapahtumin ja tempauksin 3.–6.2. teemalla ’Kestokulttuuri’. Tavoitteena on nostaa tapetille se, miten arkkitehtuuri ja muotoilu luovat ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä ja esineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.

Pysähdy hetkeksi ja pohdi, mikä kestävää muotoilua tai arkkitehtuuria edustava esine tai ympäristö on sinulle erityisen rakas? Onko se mummolta saatu kynttilänjalka vai lapsuudesta tuttu kirjasto? Puiston tutut polut vai kirpputorilta löytynyt ihana ryijy? Valon leikki porrashuoneen seinässä?

Juhlimme arkkitehtuuria ja muotoilua täyttämällä sosiaalisen median ympäristömme kauniilla ja kestävillä valinnoilla!

Näin osallistut:

1. Ota kuva sinulle tärkeästä kestävää muotoilua tai suunnittelua edustavasta designista tai ympäristöstä. 

2. Kuvaile, miksi juuri se on sinulle merkityksellinen, ja julkaise kuva 3.–6.2. välisenä aikana tunnisteella #kestokulttuuri Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa.

3. Valmista tuli! Kiitos, olet mukana näyttämässä, kuinka paljon kestävä muotoilu ja arkkitehtuuri merkitsevät meille!

Kokoamme #kestokulttuuri-tunnisteella julkaistuja kuvia Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien Instagram-tilille @arkmuoto (linkki) ja jaamme niitä myös omissa somekanavissamme ja verkkosivuillamme. 

Kuvahaasteen järjestävät Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Designmuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Ornamo, Rakennustietosäätiö, Sisustusarkkitehdit SIO, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK.