Hyppää sisältöön
Suuri halli, perällä kirkasta valoa, ihmisiä.
Sveitsiläisohjaaja Christoph Schaubin elokuva Architecture of Infinity (2018) nähdään Ark Rex -festivaalin ohjelmistossa. kuva: schaubfilm.ch

Ark Rex – arkkitehtuurielokuvien festivaali 26.–28.11.2021

Ark Rex -arkkitehtuurielokuvafestivaali
26.–28.11.2021
Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki
Bio Rex, Mannerheimintie 22–24, Helsinki

Amos Rex ja Arkkitehtuurimuseo järjestävät yhdessä kolmipäiväisen arkkitehtuurielokuvien festivaalin, jonka teemana on ”Utopiat, unelmat ja tulevaisuuden haasteet”.

Elokuvien lisäksi monipuolinen ohjelma sisältää suomalaisia utopioita esittelevän näyttelyn sekä keskustelutilaisuuksia. Tapahtumassa kuullaan myös kiinnostavien elokuvantekijöiden ajatuksia ja tarkastellaan yhdessä asiantuntijoiden ja yleisön kanssa utopioiden ja arkkitehtonisten unelmien olemusta. Viikonlopun aikana utopioiden historiaa, nykytilaa ja mahdollisia tulevaisuuksia luodataan niin rakennustaiteen, kirjallisuuden, filosofian, taloustieteen kuin rakentamisen teknologian näkökulmista.

Festivaaliohjelma alkaa Arkkitehtuurimuseossa, missä asiantuntijaluennot virittävät aistit arkkitehtuuriutopioiden taajuudelle torstaina 25.11. Viikonlopun aikana festivaali näkyy Arkkitehtuurimuseossa Toivoa puusta -näyttelyn yleisöopastuksilla sekä tulevaisuusvisioita luotaavan kirjallisuuspaneelin ja lapsille suunnatun työpajatyöskentelyn muodossa.

Bio Rexissä festivaaliohjelmasta saadaan nauttia perjantaina ja lauantaina 26.–27.11, jolloin tarjolla on niin elokuvia kuin kiinnostavia puhujiakin. Pitkät elokuvat esitetään varsinaisessa elokuvasalissa, kun taas lyhyille elokuville on rakennettu erillinen näyttämönsä ja oma puuarkkitehtuurille pyhitetty ohjelmansa elokuvateatterin lämpiöön. Kokonaisuutta lämpiössä täydentää Arkkitehtuurimuseon festivaalin teemaan liittyvä pienoismallien näyttely. Pienoismallit ovat esillä myös sunnuntaina.

Festivaalin ohjelma löytyy tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).