Hyppää sisältöön
""

A&DO: Dynamon pilottiverstas 17.11.

Mikä on suunnitteluosaamisen ja -alojen ydintehtävä hyvän ja kestävän lähiympäristön luomisessa vuonna 2077? Millainen luontosuhde ohjaa rakennetun ja muotoillun lähiympäristön suunnittelua eri aikoina? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Dynamo-hankkeen fasilitoimassa A&DOn tulevaisuusperintöverstaassa.

A&DO: Dynamon pilottiverstas
Ke 17.11. klo 15.00–18.00
Auditorio, Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus A&DOn järjestämässä tulevaisuusperintöverstaassa hypätään historian vaihtoehtoisista tulevaisuuksista ja nykypäivän muutostarpeista toivottuihin tulevaisuuksiin. Lyhyessä työpajassa tutustutaan tulevaisuusperinnön käsitteeseen ja tulevaisuusajatteluun. Verstas antaa mahdollisuuden pohtia omaa henkilökohtaista tulevaisuussuhdetta yhdessä muiden kanssa.

Tilaisuuden aikana keskustellaan pienryhmissä, kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä  tutustutaan A&DO Labra Hyvä Lähiympäristö -teemaiseen valtakunnallisesti kiertävään kokoelmanäyttelyyn, keskittyen erityisesti Polvisen ja Smithin liikennesuunnitelmaan vuodelta 1968.

DYNAMO-hanke eli Dynaaminen museo ja tulevaisuusperintöverstas ekologisen jälleenrakentamisen työkaluiksi, on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen dosentti Katriina Siivosen johtama hanke, jossa ovat mukana Suomen Metsämuseo Lusto ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteet. Sitran Sivistys+ -projektin osahankkeena se tähtää kulttuurin tavoitteelliseen muuntautumiseen kohti kestävää tulevaisuutta. 

Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Verstaaseen ei tarvitse valmistautua. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).

Musta teksti "Dynamo" valkoisella taustalla.