Hyppää sisältöön
""

DAMY Talks 2021: Puu ja savi – tulevaisuuden materiaalit 13.10.

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon ystävät ry:n tilaisuudessa esitellään puun ja saven uusia ja yllättäviä käyttömahdollisuuksia sekä aiempia kekseliäitä tapoja hyödyntää niitä.

DAMY Talks! Puu ja Savi – Tulevaisuuden materiaalit
Ke 13.10. klo 17.00–18.30
Helsingin Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13

Iltapäivä koostuu tiiviistä, asiastaan innostuneitten asiantuntijoiden esityksistä. Ohjelmaan kuuluu: 

  • Tekniikan tohtori Laura Berger kertoo 1940 perustetun Puutalo Oy:n merkityksestä ja yrityksen valmistamien rakennusten vientimenestyksestä kaikkialle maailmaan. 
  • Tohtoriopiskelija ja muotoilija Noora Yau esittelee ‘rakenteellisia värejä’, jotka syntyvät puusta, ja joilla puun saa hohtamaan tuhansissa sävyissä.
  • Arkkitehti Kristiina Kuusiluoma kertoo Päivölän koerakentamishankkeesta, jossa hyödynnettiin massiivisavea, sekä nostaa esiin kysymyksiä savirakentamisesta ja luonnon betonista suuremmassa kuvassa.
  • Muotoilun professori Maarit Mäkelä ehdottaa että materialla on väliä, ja pohtii materiaalilähtöisyyttä taiteessa ja tieteessä. 

Luvassa lisäksi ihastuttavia vanhoja mainosfilmejä ja paikan päällä harvinaiset kuriositeetit Arkkitehtuuri- ja Designmuseoiden kokoelmista. Tilaisuuden juontaa arkkitehti Netta Böök, ja se taltioidaan.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa. Lisätietoa löytyy tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).