Hyppää sisältöön
""

Bryggman-seminaari ja -kävely Turussa 7.–8.11.

Vuoden 2021 Bryggman-päivien teemana on asuntoarkkitehtuuri. Teemaa käsitellään laajasti eri näkökulmista seminaarissa ja kävelyllä, jolla voi tutustua sekä Turun vanhaan että uuteen puiseen asuntorakentamiseen. 

Bryggman-kävelyekskursio
Bryggman-säätiö
Su 7.11. klo 11.00–16.00
Lähtö Varvintorilta, Linnankatu 60, Turku

Bryggman-seminaari: asuntoarkkitehtuuri
Bryggman-säätiö
Ma 8.11. klo 10.00–17.00
Sigyn-sali, Linnankatu 60, Turku

Bryggman-päivät käynnistävällä kävelyekskursiolla kierretään Turun Linnanfältin, Portsan ja Kakolan kaupunginosia sekä Aurajoenvartta. Aiemmin teollisuus- ja varikkoalueena toimineeseen Linnanfälttiin on vastikään rakentunut moderni puukerrostaloalue. Portsan eli Port Arthurin puutalot ovat suurimmaksi osaksi 1900-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä. Kakolanmäen entisiä 1800-luvulla valmistuneita vankilarakennuksia on muokattu asuinkäyttööön ja alueelle on valmistunut myös uusia asuinrakennuksia. 

Bryggman-seminaarissa kuullaan yhteensä viisi arkkitehtien pitämää luentoa asuntoarkkitehtuurista. Aiheina ovat asuntosuunnittelun opit, omat tilat, pientaloasumisen ihanteet 1950–1960-luvuilla, asukaslähtöinen kaupunkiasuminen sekä asuntoarkkitehtuurin vaatimat muutokset. 

Seminaari on ilmainen, mutta kävelyekskursion opastusmaksu on 20€. Osallistuminen tapahtumiin edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumisohjeet ja tapahtumien ohjelmat löytyvät Bryggman-säätiön sivuilta tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä)