Hyppää sisältöön
""

Architecture Speaks: Bijoy Jain / Studio Mumbai 9.2.

Architecture Speaks -luento: Bijoy Jain / Studio Mumbai
Ke 9.2.2022 klo 13.15–14.30
Arkkitehtuurimuseo ja Aalto-yliopisto
Verkkotapahtuma 

Mumbaissa vuonna 1965 syntynyt Bijoy Jain perusti oman arkkitehtitoimistonsa Studio Mumbain vuonna 1995. Toimisto palkittiin Alvar Aalto -mitalilla 2020. Juryn mukaan toimiston työssä heijastuu ymmärrys ympäristön maantieteellisiä, ilmastollisia ja sosiaalisia erityispiirteitä kohtaan sekä niiden viisas huomioiminen suunnittelutyössä. 

”Bijoy Jainin pienimittakaavaisessa arkkitehtuurissa korostuu materiaalien läsnäolo ja patina. Huolellinen käsityö ja juurtuneisuuden tunnelma ovat Studio Mumbain arkkitehtuurin lähtökohtia”, kuvailee luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Tapahtuma on osa Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen englanninkielistä Architecture Speaks! -luentosarjaa. 2021–2022 luentosarjassa pohditaan erityisesti tilojen vaikutusta käyttäjiin ja toisaalta käyttäjien tiloihin tuomaa elämisen patinaa. 

Luento on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoa tapahtumasta tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).