Hyppää sisältöön
Abstrakti kuva, jonka päällä teksti New European Bauhaus goes digital 28th October 2021

New European Bauhaus Goes Digital 28.10.

NEW EUROPEAN BAUHAUS GOES DIGITAL
28.10. KELLO 13–16
YMPÄRISTÖMINISTERIÖ, ARCHINFO, RAKENNUSTIETOSÄÄTIÖ RTS, UNIVERSITY OF PORTO, AALTO YLIOPISTO, BEDA
VERKKOTAPAHTUMA

Kansainvälinen New European Bauhaus Goes Digital tapahtuma keskittyy digitaalisuuden merkitykseen ja mahdollisuuksiin arkkitehtuurissa, suunnittelussa ja taiteissa. Tilaisuus on Ympäristöministeriön Ryhti-hankkeen järjestämä. Archinfo toimii tapahtuman kumppanina.

Online-tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja ja nähdään esimerkkejä viimeisimmistä tietopohjaisista menetelmistä, kuten simuloinnista, robotisoinnista, optimoinnista, parametrisyydestä ja automatisoinnista luovan alan kontekstissa. Tapahtuma keskittyy kysymyksiin, kuten millaisia kulttuurisia vaikutuksia systeemisellä muutoksella on suunnittelualoille, mitä mahdollisuuksia digitalisoitunut tulevaisuus tuo tai miten yhdistämme tekoälyn ja luovat alat.

Tapahtuma on maksuton. Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

Tapahtumassa nähdään myös konkreettisia ideoita, konsepteja, prototyyppejä tai hypoteeseja niin kutsutuissa demohuoneissa. Demohuoneissa osallistujat pääsevät näkemään tuoreita ja nokkelia datalähtöisiä innovaatiota, jotka liittyvät elinympäristöihimme; luontoon, kaupunkeihin ja kaupunginosiin, rakennuksiin, käyttäjälähtöiseen suunnitteluun tai materiaaleihin. Esittelijät on valittu haun kautta.

Lue lisää Call for demos -hausta tästä.

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Rakennustietosäätiö RTS:n, Aalto yliopiston, Porton yliopiston ja Bureau of European Design Associations BEDAn kanssa.

Tilaisuus linkittyy Euroopan komission Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteeseen, jonka tavoitteena on tuoda yhteen taiteen, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian näkökulmia kauniiden, kestävien ja osallistavien ympäristön rakentamiseen. Keväällä 2021 Archinfo oli järjestämässä yhteispohjoismaisia New European Bauhaus -tapahtumia ja koosti tilaisuuksien työpajojen aineiston Euroopan komission aloitteen co-design vaiheen tueksi.

Tutustu yhteispohjoismaisiin New European Bauhaus -tilaisuuksiin ja niistä koostettuun raporttiin tästä.

Lue lisää Euroopan komission New European Bauhaus -aloitteesta tästä.