Hyppää sisältöön
Picture of a red-brick building taken from the courtyard.
Picture: Maija Holma / Alvar Aalto Museum

Opastetut kierrokset Säynätsalon kunnantalolla 1.6.–15.9.

Opastetut kierrokset
TI 1.6.– KE 15.9.
JYVÄSKYLÄ

Alvar Aallon suunnittelema Säynätsalon kunnantalo valmistui vuonna 1952 entiseen Säynätsalon kuntaan. Kunnantaloa pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä, ja sillä on tärkeä paikkansa modernin arkkitehtuurin historiassa. Rakennuksen eri osat on sijoitettu kauniin sisäpihan, piazzan ympärille, ja rakennuksen siluettia hallitsee kunnanvaltuuston istuntosali, joka kohoaa rakennusryhmästä korkeimmalle. Säynätsalon kunnantalo on kokonaistaideteos, jossa kaikki huonekalut, valaisimet sekä pienetkin yksityiskohdat ovat Aallon käsialaa.

Kesän aikana kunnantaloon pääsee tutustumaan oppaan johdolla opastetulla kierroksella. Kierros kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen alueelle on mahdollista jäädä kiertelemään itsekseen. Kierrokselle mahtuu 9 henkilöä ja opastus on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Alvar Aalto -museo suosittelee etukäteisvarauksen tekemistä tästä linkistä.

Opastetut kierrokset
1.6.–30.6. ma, ke ja pe: 11:00 ja 16:30
1.7.–31.7. ma–pe: 11:00 ja 16:30, la 11:00
1.8.–15.9. ma, ke ja pe: 11:00 ja 16:30

Alvar Aalto -museo toimii Säynätsalon kunnantalolla keväästä 2021 syksyyn 2023, kun Alvar Aalto -museo on suljettuna peruskorjauksen vuoksi. Lisätietoja Alvar Aalto -säätiön verkkosivustolta (linkki).