Hyppää sisältöön
Suuri halli, perällä kirkasta valoa, ihmisiä.
Sveitsiläisohjaaja Christoph Schaubin elokuva Architecture of Infinity (2018) nähdään Ark Rex -festivaalin ohjelmistossa. kuva: schaubfilm.ch

Ark Rex – arkkitehtuurielokuvien festivaali 26.–28.11.2021

Ark Rex -arkkitehtuurielokuvafestivaali
26.–28.11.2021
Amos Rex, Helsinki

Amos Rex ja Arkkitehtuurimuseo järjestävät yhdessä kolmipäiväisen arkkitehtuurielokuvien festivaalin, jonka teemana on ”Utopiat, unelmat ja tulevaisuuden haasteet”. Festivaalin ohjelmisto julkistetaan alkusyksystä.

Elokuvien lisäksi monipuolinen ohjelma sisältää suomalaisia utopioita esittelevän näyttelyn sekä keskustelutilaisuuksia. Tapahtumassa kuullaan myös kiinnostavien elokuvantekijöiden ajatuksia ja tarkastellaan yhdessä asiantuntijoiden ja yleisön kanssa utopioiden ja arkkitehtonisten unelmien olemusta. Viikonlopun aikana utopioiden historiaa, nykytilaa ja mahdollisia tulevaisuuksia luodataan niin rakennustaiteen, kirjallisuuden, filosofian, taloustieteen kuin rakentamisen teknologian näkökulmista.

Ensimmäinen Ark Rex -elokuvafestivaali järjestettiin vuonna 2019. Festivaalin on ideoinut ja kuratoi arkkitehti Tarja Nurmi, jolta voi pyytää lisätietoja (arkkivahti@gmail.com).