Hyppää sisältöön
Sininen puupaviljonki, oikealla ulkona ripustettuna kirjaimet Finlandia. Ovi avoinna, sisällä näyttelyelementtejä
New Standards -näyttely Alvar Aallon suunnittelemassa Suomen paviljongissa on valmis ja odottelee biennaalivieraita. kuva: Ugo Carmeni

Suomen paviljongin etäavajaisia juhlitaan kaikille avoimessa verkkotilaisuudessa 20.5.

New Standards -näyttelyn avajaisten yhteydessä kuullaan kolmen paviljongin välinen keskustelu puurakentamisesta ja sen mahdollisuuksista standardisoinnille ja yksilöllisten kotien luomiselle. Osallistu avajaisiin 20. toukokuuta kello 17.30 sivustolla newstandards.info.

Suomen New Standards -näyttelyn 17. Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa avaa kulttuuri- ja tiedeministeri Annika Saarikko. Avajaispuheiden jälkeen verkkotapahtumassa kuullaan keskustelu, jossa Yhdysvaltojen paviljongin ja Pohjoismaisen paviljongin näyttelyiden kuraattorit ja arkkitehdit pohtivat oman kuraattorimme kanssa, minkälaisia mahdollisuuksia tai rajoituksia puurakentaminen asettaa standardisoinnille ja asukkaiden tarpeisiin räätälöinnille. Keskustelun juontaa Open House Worldwiden johtaja Phineas Harper.

Laura BergerinPhilip Tidwellin ja Kristo Vesikansan kuratoima New Standards kertoo tarinan teollisesta yhteenliittymästä, Puutalo Oy:stä, joka perustettiin vuonna 1940 vastaamaan toisen maailmansodan aiheuttamaan pakolaiskriisiin, kun 420 000 Karjalan evakkoa tarvitsi uuden kodin. Alle vuosikymmenessä Puutalo Oy kasvoi yhdeksi maailman suurimmaksi esivalmistettujen puutalojen tuottajaksi. Pienellä valikoimalla erilaisia standardielementtejä pystyttiin toteuttamaan tuhansia talovariaatioita, jotka soveltuivat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ilmastoihin ja kulttuureihin.

Menneisyyteen sukeltavan tutkimuksen ohella näyttely esittelee Puutalojen elämää ja nykypäivää palkitun valokuvaajan Juuso Westerlundin Helsingin Marttilassa, Tanskan Aarhusissa ja Kolumbian Barranquillassa ottamilla valokuvilla.

Toukokuun 20. päivästä lähtien näyttelyyn voi tutustua Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa ja virtuaalisesti osoitteessa newstandards.fi, jossa näyttelyn teemoihin voi tutustua jo ennakkoon.

Kaikesta suomalaisosallistumisesta Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa löytyy tietoa Archinfon sivuilla tästä linkistä.

Graafinen kuva, oikealla tehdas, josta tulee liukuhihnalla taloja, teksti New Standards, Pavilion of Finland, Online Inauguration, 20th May 2021 16:30 CET, newstandards.info

New Standards
Suomen paviljongin avajaiset
20.5.2021 kello 17:30 (Suomen aikaa)
Linkki: newstandards.info

17:30 AVAJAISSANAT

  • Annika Saarikko, kulttuuri- ja tiedeministeri
  • Pia Rantala-Engberg, Suomen Rooman-suurlähettiläs
  • Petri Heino, ohjelmajohtaja, Puurakentamisen ohjelma, Ympäristöministeriö
  • Katarina Siltavuori, komissaari, toiminnanjohtaja, Archinfo
  • Laura Berger ja Kristo Vesikansa, kuraattorit, Suomen paviljonki

17:45 KESKUSTELU: Living together through standardisation and individuality in timber houses

  • Philip Tidwell, kuraattori, Suomen paviljonki
  • Paul Andersen, kuraattori, Yhdysvaltojen paviljonki
  • Siv Helene Stangeland / Helen & Hard Architects, näytteilleasettaja, Pohjoismaiden paviljonki
  • Phineas Harper, Open House Worldwide and Open City (juontaja)

18:30 TAPAHTUMA PÄÄTTYY

Tapahtuman yhteistyökumppani:

Open House Worldwide -logo