Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen vanha kuva, jossa rivissä uuneja ja lattialla kaksilevyisiä liesiä, mies kravaatti kaulassa nojaa seinään taustalla.
Vanha Upon mainos. kuva: Pietinen / Designmuseo

DAMY Talks 2021: Unelmat ja keksinnöt – valoa keittiöön! 3.6.

DAMY Talks 2021: Unelmat ja keksinnöt – valoa keittiöön!
to 3.6. klo 14.30–16
Helsinki-kanava, linkki tapahtumaan

Mitä, jos arkisen keittiön ajattelisi jännittävänä keksintönä? Voisiko kerrostalon rakentaa savesta? Mitä yhteistä on ovenkahvalla ja puistolla?

Kolmiosainen DAMY Talks 2021 -sarja ”Historiallisia innovaatiokohtaamisia – arkistot ja kokoelmat kertovat” tuo esiin vanhan ja uuden suhdetta, kuten sitä, miten erilaiset innovaatiot vaikuttavat elämäämme ja olisiko unohtuneita keksintöjä syytä ottaa uudelleen käyttöön. Esimerkiksi lempimuki, kotitalo tai kokonainen asuinalue ovat kaikki innovaatioita ja suunnittelun tulosta – design ja arkkitehtuuri ovat syvällä arjessamme ja kaikkialla ympärillämme.

Helsingin kaupungintalon juhlasalista striimattava Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon ystävät ry DAMY:n etätapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Iltapäivän ohjelma:

  • Aiheeseen johdattaa tekniikan tohtori Laura Berger.
  • Arkkitehti ja tietokirjailija Esa Laaksonen kertoo keittiöistä ilmiönä: millaisia keittiöitä olemme pitäneet ajan saatossa tavallisina ja mitä ne kertovat yhteiskunnallisista muutoksista.
  • Sisustus- ja teollinen suunnittelija Tauno Tarna taustoittaa Sarvis Oy:lle suunnittelemiensa astioiden tarinaa. Hänen 1960-luvun lopulta lähtien suunnittelemistaan värikkäistä muoviastioista on tullut monessa kodissa rakastettuja, jopa himoittuja aarteita.
  • Arkkitehdit Laura Mattila ja Mikko Mertz suunnittelevat ja tekevät laadukkaita puisia keittiöitä. He pohtivat suhdettamme materiaaleihin, kestävyyteen ja kauneuteen sekä kysyvät: Mitä jos keittiön kalusteita maalaisi ja kunnostaisi vaihtamisen sijaan?
  • Muotoilija ja sisustusarkkitehti Esa Vesmanen palauttaa ajatuksemme valoon ja katsoo eteenpäin: miltä keittiö näyttää tulevaisuudessa?

Luvassa lisäksi ihastuttavia vanhoja mainosfilmejä keittiöistä sekä hauskaa oheisohjelmaa. Tilaisuuden juontaa DAMY:n puheenjohtaja, arkkitehti Maire Mattinen, ja se taltioidaan. Voit katsoa tallenteen DAMY:n YouTube-kanavalla (linkki).

Seuraava DAMY Talks -tapahtuma on syyskuussa, jolloin pohditaan luonnonmateriaaleja. Marraskuussa perehdytään holistiseen eli kokonaisvaltaiseen suunnitteluun.

Oranssi tausta, keskellä pyöreä piirroskuva naisesta keittämässä jotakin, teksti: Damy Talks 2021: Unelmat ja keksinnöt – valoa keittiöön! to 3.6.