Hyppää sisältöön
kuva: KAMU

Yksinkertaisuuden kauneus -luentosarja 13.4.–1.9.

Yksinkertaisuuden kauneus -luentosarja
TI 13.4. – KE 1.9.
Espoon kaupunginmuseon youtube -kanava

Modernia arkkitehtuuria käsittelevä luentosarja julkaistaan Espoon kaupunginmuseon Youtube-kanavalla huhti-toukokuussa. Seitsenosaisessa sarjassa tutustutaan muun muassa arkkitehtien Kaija ja Heikki Sirenin elämään, 1950- ja 1960-luvun arkkitehtuurin erityispiirteisiin sekä japanilaisiin vaikutteisiin suomalaisessa arkkitehtuurissa. Luennot ovat katsottavissa KAMUn Youtube-kanavalla syyskuun alkuun asti. 

Sirenien arkkitehtuuriin pääsee tutustumaan myös KAMUn erikoisnäyttelyssä Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren. Keskeisiä teemoja Sirenien arkkitehtuurissa olivat rakennusten suhde ympäristöönsä, kulloiseenkin käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvat rakenteet sekä korkeatasoiset materiaalit. Suomalaiseen moderniin arkkitehtuuriin perehdytään niin laajan kuvamateriaalin, pienoismallien kuin oman toiminnankin avulla.

Näyttely on suunnattu kaikille hyvästä suunnittelusta kiinnostuneille, eikä aiheeseen tutustuakseen tarvitse tuntea arkkitehtuuria entuudestaan. Arkkitehtikaksikon 1950- ja 60-luvun suunnittelua esitellään erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: näyttelyssä vierailtuaan katsoo rakennettua ympäristöä uusin silmin!

Näyttely avattiin Kaija Sirenin 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi 23.10.2020 ja se on avoinna 9.1.2022 saakka. Lisätietoa näyttelystä tästä linkistä.