Hyppää sisältöön
""

Nordic co-design: New European Bauhaus. Sustainable aesthetics in the built environment 28.4.

Sustainable aesthetics in the built environment
Ke 28.4. klo 13:00–16:00
Verkkotapahtuma

Toisen pohjoismaisen yhteissuunnittelutapahtuman teemana on kestävän kehityksen mukainen estetiikka rakennetussa ympäristössä. Tuo esille ideoita, näkemyksiä ja esimerkkejä kauniista pohjoismaisista ympäristöistä ja osallistu inspiroivaan yhteistyöhön. Työpajojen tulokset toimitetaan Euroopan komissiolle uuden eurooppalaisen Bauhausin kehittämiseksi.

Tapahtuman ilmoittautuminen on auki. Tapahtumaan voi ilmoittautua tästä linkistä.

Yhteissuunnittelutapahtuman workshopit käynnistetään inspiroivilla keynote-puheilla. Filosofian tohtori Sanna Lehtinen toimii tutkijatohtorina Aalto-yliopistossa. Hänen ammatillisia kiinnostuksen kohteitaan ovat kaupunki-, ympäristö- ja jokapäiväinen estetiikka, teknologian filosofia sekä nykyajan ympäristö- ja kaupunkitaiteen muodot. Peter Haghdal on kuraattori Ruotsin taideneuvosto Statens Konstrådissa. 1990-luvun alusta alkaen hän on ollut yksi Ruotsin arvostetuimpia uusmedian parissa työskenteleviä taiteilijoita.

Yhteissuunnittelutyöpajojen jälkeen keskustelu jatkuu asiantuntijapaneelin ja kaikista Pohjoismaista olevien ammattilaisten kanssa.

Lisätietoa tapahtumasta voi lukea tästä linkistä.

Uusi eurooppalainen Bauhaus on luova aloite, jonka tavoitteena on yhdistää kestävää kehitystä, osallisuutta ja kauneutta. Kyseessä on Euroopan komission alulle laittama ympäristö-, talous- ja kulttuurihanke.

Tapahtuman järjestävät Suomen ympäristöministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Ruotsin asuntovirasto, Ruotsin innovaatiovirasto Vinnova, Swedish Council for Sustainable Cities ja Archinfo yhteistyössä Pohjoismaiden ministerineuvoston, Design and Architecture Norwayn, Danish Design Centren ja Iceland Design and Architecturen kanssa.

Lue 24.3. järjestetystä ensimmäisestä pohjoismaisesta yhteissuunnittelutapahtumasta tästä linkistä.