Hyppää sisältöön
Näkymä kirjoja täynnä olevaan kirjahyllyyn.

Kirjan ja ruusun päivän etkot: kirjojen arkkitehtuuri, paikat ja maisemat 22.4.

Kirjan ja ruusun päivän etkot
To 22.4. klo 16:00–18:00
Verkkotapahtuma

Tänä poikkeuksellisena aikana kirjallisuus voi viedä meitä paikkoihin ja ajanjaksoihin, joihin emme muuten pääse. Joskus voidaan jopa ajatella, että talo tai paikka on yksi kirjan päähenkilöistä. Miten kirjailijat itse rakentavat kirjojensa moniaistisen maiseman? Millaisia keinoja he käyttävät kuljettaessaan lukijaansa rakennuksissa ja kaupunkitiloissa? 

Kirjan ja ruusun päivän etkoilla juhlitaan uutta arkkitehtuurin tietokirjallisuutta ja kaunokirjoja, joissa paikan ja tilan merkitys korostuu. Illan panelisteiksi on kutsuttu tietokirjailijat apulaisprofessori Panu Savolainen ja professori emeritus Pekka Korvenmaa sekä kaunokirjailijat Sanna Puutonen ja Jyrki Erra. Vieraiden kanssa keskustelevat Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjallinen johtaja Minna Castrén ja kirjakauppias, arkkitehtuurin teorian vanhempi lehtori Anni Vartola. Tapahtuman aikana koostamme kollektiivista kirjalistaa kaikkien lukijoiden iloksi. 

Tapahtuman järjestää Arkkitehtuurimuseo yhdessä Archinfon kanssa.

Osallistumisohjeet

Kirjan ja ruusun päivän etkot järjestetään Zoom Webinar -alustalla. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.4. tästä linkistä.

Tapahtumaan mahtuu 500 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle. 

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse, kun ilmoittautuminen on sulkeutunut.

Lisätietoa tapahtumasta tästä linkistä.