Hyppää sisältöön
""

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivä: A&DO-seminaari 3.2.

A&DO-SEMINAARI: ARCHITECTURE AND DESIGN LEARNING
KE 3.2. KLO 13–15
ZOOM-webinaari
linkki ilmoittautumiseen

Mitä on arkkitehtuurin ja muotoilun oppiminen museossa? Miten omaa lähiympäristöäsi voisi parantaa? Millaista arkkitehtuurin ja muotoilun oppiminen voi olla arjessa? Miten arkkitehtien koulutusta tulisi parantaa?

A&DO-miniwebinaarissa arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen ajankohtaisia näkymiä avataan keynote-puheenvuoron ja case-esimerkkien kautta. Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatus on yhteiskunnallista toimintaa, joka tähtää jokaisen oman toimijuuden vahvistumiseen ja omien vaikutusmahdollisuuksien löytämiseen ja toteuttamiseen.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivän A&DO-seminaarin pääpuhujina kuullaan Fiona MacDonaldia ja Matthew Springettia. Head of Learning Fiona MacDonald tuo museopedagogiset terveiset Lontoon Designmuseosta. Arkkitehti Matthew Springett kertoo kaksikon perustaman ja palkitun MATT+FIONA-hankkeen toiminnasta. Neljän vuoden toimintansa aikana MATT+FIONA on toteuttanut eri mittakaavan projekteja yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Heidän missionaan on lasten ja nuorten voimauttaminen toimijuuden ottamiseen omassa lähiympäristössään.

Seminaarin moderoivat A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen Arja-Liisa Kaasinen Arkkitehtuurimuseosta ja Hanna Kapanen Designmuseosta. Sen järjestää A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon kanssa.

Ohjelma

Tervetuloa
Katarina Siltavuori, toiminnanjohtaja / Archinfo

Keynote
Fiona MacDonald, Head of Learning / Design Museum, co-founder of MATT+FIONA 
Matthew Springett, co-founder of MATT+FIONA

Case 1
Kuule, minä sävellän!
Tuula Jukola-Nuorteva, vastaava tuottaja / Suomen kansallisooppera ja -baletti

Case 2
Kollektiivi kestävämmän rakentamisen puolesta
Ella Prokkola & Joonas Parviainen, You Tell me -kollektiivi

Case 3 
”Aalto in everyday life” – Network of Alvar Aalto Schools in Finland
Eeva Astala, asiantuntija / Archinfo

Osallistumisohjeet

Seminaari järjestetään Zoom-alustalla ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.2.2021 tästä linkistä. Huom! Seminaarin osallistujamäärää on lisätty ja ilmoittautuminen on taas auki!

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.  Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa sähköpostitse. Seminaarin puheenvuorot ovat englanniksi, mutta yleisökysymyksiä voi esittää myös suomeksi. Seminaari on maksuton.

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille. A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus kutsuu erilaisia ihmisiä jakamaan, kokemaan, tekemään ja oppimaan yhdessä. Keskusta rakennetaan vuosina 2020–2023 Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apurahan turvin. Hanketta toteuttavat Designmuseo ja Arkkitehtuurimuseo. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä on kiertävä DesignLabra, joka vierailee kuudella paikkakunnalla Suomessa hankkeen aikana.