Hyppää sisältöön
""

Tbilisi Architecture Biennial 2020 ‘What do we have in common’ 17.10.–8.11.2020

Tbilisi Architecture Biennial 2020 ‘What do we have in common’
17.10.–8.11.2020
Tbilisissä ja verkossa

Tbilisin toinen arkkitehtuuribiennaali tarkastelee yhteisen käsitettä yksilöllisessä ja pirstaloituneessa yhteiskunnassa. Neuvostoliiton dramaattisen romahduksen jälkeen maailmankartalle lisättiin useita tuskin tunnustettuja maita. Romahduksen jälkeen syntyneiden ”post-sosialististen” valtioiden täytyi käydä väistämätön, mutta tuskallinen muutos suunnitellusta markkinatalouteen – taloudellinen siirtymä, joka on ilmaistu sekä kaupungin kulttuurinormeissa että sen kaupunkirakenteessa. Kollektiivisesti järjestäytynyt yhteiskunta individualisoitui yhä enemmän ja suunnitellut kaupunkitilat muuttuivat pirstoutuneemmiksi ja jakautuneemmiksi.

Tbilisin arkkitehtuuribiennaali 2020 toteutetaan digitaalisesti, siten että verkkosivustosta tulee tapahtuman pääalusta. Se sisältää erilaisia ​​medioita eri tapahtumamuotojen tukemiseksi. Biennaalin siirtäminen verkossa varmistaa laajemman ulottuvuuden ja osallistumisen maailmanlaajuisesti. 

A Dialogue with a Bench
2.–8.11.2020

Vanhoihin Neuvostoliiton aikaisiin betonipuiston penkkeihin on suunniteltu uusia ja nykyaikaisia ​​istuinosia. Tbilisi Architecture Biennaalin projekti keskittyy jokapäiväisen elämän laatuun ja visuaalisesti miellyttävään rakennettuun ympäristöön.

Osana meneillään olevaa Tbilisi-arkkitehtuuribiennaalia yhteistyöprojekti ‘A Dialogue with the Bench’ tutkii Neuvostoliiton aikaisia ​​betonipenkkien myllerrystä ja niiden mahdollista valoisampaa tulevaisuutta nykyisessä Tbilisissä. Projektissa ehdotetaan viittä uutta lisäystä penkkeihin visuaalisesti miellyttäväksi ja silti toimivaksi yhteiseksi käyttöön.

Projektin arkkitehdit: Nutsa Labadze, Salome Malatsidze, Kaisa Karvinen, Karita Rytivaara ja Aaro Martikainen 
Kuraattori: Mikko Mäki

Lisätietoja biennaalista (Englanniksi)