Hyppää sisältöön
Kirkko on valkoinen. Maisema on talvinen ja lumi peittää kirkon.
Alvar Aallon suunnittelema Muuramen kirkko. Kuva: Martti Kapanen / Alvar Aalto -museo.

Literal to Open: the Design Development of Aalto’s Churches 28.11.

LITERAL TO OPEN: THE DESIGN DEVELOPMENT OF AALTO’S CHURCHES
LA 28.11. KLO 13.00 (UTC+2)
SÄYNÄTSALON KUNNANTALO, JYVÄSKYLÄ

Tuotteliaalla urallaan Alvar Aalto suunnitteli huonekaluja, valaisimia, lasiesineitä ja satoja rakennuksia. Aalto omaksui vaivattomasti vaikutteita muun muassa kansainvälisestä arkkitehtuurista, taiteesta ja luonnosta, mutta kehitti suunnitteluun jatkuvasti typologisesti omia lähestymistapoja.

Luennon pitää kanadalaisen Laurentian yliopiston McEwen School of Architecturen apulaisprofessori Tammy Gaber. Lukuisia kertoja Suomessa vieraillut Gaber on tällä hetkellä tauolla tavanomaisesta akateemisesta työstään ja viettää aikaa Säynätsalon kunnantalossa sijaitsevassa Aallon residenssissä Jyväskylässä.

Gaber keskittyy luennossaan palvontatilojen typologiaan. Hän erottelee rakennettujen ja rakentamattomien kirkkoprojektien yksityiskohtaisen tutkimuksen sekä suunnitelmaluonnosten tarkastelun ja rakennusten luona tehtyjen vierailujen pohjalta Aallon kirkkosuunnittelusta kolme erillistä vaihetta, jotka olivat kronologisia ja toistuvia.

Luento on lauantaina 28. marraskuuta klo 13 Säynätsalon kunnantalolla Jyväskylässä. Luentoa on mahdollista seurata myös streamina. Linkin streamiin saa ottamalla yhteyttä osoitteeseen info@tavolobianco.com.