Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen portfoliokuva Rick Joysta.
kuva: MFA

Architecture Speaks: Rick Joy – Zoom-luento 2.12.

ARCHITECTURE SPEAKS: Rick Joy – ZOOM-LUENTO
KE  2.12. KLO 18.00–20.00  (UTC+2)

Rick Joy on palkitun Studio Rick Joy -toimiston perustaja Arizonan Tucsonista. Alunpitäen mainelainen arkkitehti opiskeli musiikkia ja oli klassinen rytmisoittaja ja rock/blues-rumpali 28-vuotiaaksi asti, kunnes hän muutti opiskelemaan arkkitehtuuria Arizonan yliopistoon. Valmistumisensa tienoilla vuonna Joy toimi mittavassa Phoenixin keskuskirjastoprojektissa Willian Bruder Architectsin suunnittelutiimissä.  

Joyn suunnitteli ensimmäisen suuren projektinsa, Catalina Housen, pian valmistumisensa jälkeen ja vuonna 1992 hän perusti Studio Rick Joyn. Hän on myös perusti CLL Concept Lighting Labin vaimonsa Claudia Kappl Joyn kanssa.

Joy toimii säännöllisesti vierailevana professorina Harvardin yliopiston Graduate School of Designissa, Rice Universityssä, M.I.T.:ssa ja Arizonan yliopistossa, ja on jo vuosia johtanut perustamaansa Vermont Masterclass -tapahtumaa, jonka vuotuinen viikon mittainen ohjelma on suunnattu uransa puolivälissä toimiville arkkitehdeille. Joy on luennoinut kansainvälisesti ja hän osallistuu aktiivisesti käsitteellistä ja kestävää arkkitehtuuria koskevaan maailmanlaajuiseen keskusteluun. Hänen työnsä ilmaisee innovaatiota ja täsmällisyyttä modernismissa ja heijastaa kunkin paikan ainutlaatuista tunnetta.

Vuonna 2002 Joy sai American Academy of Arts and Letters Architecture -palkinnon ja voitti vuonna 2004 arvostetun kansallisen muotoilupalkinnon Smithsonian Institute / Cooper-Hewitt -museolta.

”Rick Joyn arkkitehtuuri näyttää rammed earth -rakentamisen kauneimmat puolet. Vaikka ilmasto hänen kotiseudullaan Arizonassa on hyvin erilainen kuin Suomessa, hänen työnsä voi innostaa meitä uuteen herkkyyteen myös muiden rakennusmateriaalien suhteen,” kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen, mutta vaatii ilmoittuimisen. Ilmottaudu luennolle tästä linkistä.

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Sarjassa kuusi eri taustoista arkkitehtiä on kutsuttu jakamaan ajatuksiaan ja ideoitaan arkkitehtuurin nykyisistä suuntauksista.