Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen profiilikuva Ramstadista istumassa toimistossa.

Architecture Speaks: Reiulf Ramstad – Zoom-luento 13.1.

Architecture Speaks: Reiulf Ramstad – Zoom-luento
KE  13.1. 13.15–15.15  (UTC+2)

Reiulf Ramstad sai arkkitehtuurin tohtorin pätevyyden Venetsian Istituto Universitario di Architettura di Veneziasta. Hän perusti Reiulf Ramstad Architects (RRA) -toimiston vuonna 1995 valjastaakseen käsitteellisen tutkimuksen ja käytännön tiedon kestävän suunnittelun liikkeellepaneviksi voimiksi. RRA on niittänyt mainetta innovatiivisesta arkkitehtuuristaan, joka osoittaa syvällistä ymmärrystä jokaisen sijainnin ja hankkeen ainutlaatuisuudesta ja hylkää standardoidut ratkaisut. Ramstad on työskennellyt erityyppisten projektien kanssa sekä suunnittelijana että projektijohtajana.

Arkkitehtitoiminnan lisäksi Ramstad on mukana myös akatemiassa. Hän on ansainnut professuurin Oslon Arkitekthøgskolenista ja on ollut säännöllinen opinnäytetyön neuvonantaja ja jurori arkkitehtuurin tiedekunnassa. Hän on toiminut tuomariston jäsenenä monissa arkkitehtikilpailuissa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Viime vuosina RRA:n ansaitsemien lukuisien palkintojen ja julkisuuden jälkeen hänet on kutsuttu pitämään luentoja eri instituutioissa ympäri maailmaa.

”Reiulf Ramstadin arkkitehtuuri osoittaa vahvan siteen paikkaan ja maisemaan. Hän puhuu erityisesti keskittymisen ja läsnäolon tarpeesta arkkitehtuurissa”, kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen Ilmoittaudu luennolle tästä linkistä.

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo Suomeen kiinnostavia toimijoita kertomaan itselleen ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä.