Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Anupama Kundoosta
kuva: MFA

Architecture Speaks: Anupama Kundoo – Zoom-luento 20.1.

ARCHITECTURE SPEAKS: Anupama Kundoo – ZOOM-LUENTO
KE  20.1. KLO 13.15–15.15  (UTC+2)

Anupama Kundoo (s. 1967, Intia, Pune) valmistui Sir JJ College of Architecturesta Mumbain yliopistosta 1989 ja sai tohtorin arvon TU Berlinistä 2008. Kundoon tutkimuslähtöinen käytäntö keskittyy materiaalitutkimukseen, jolla saavutetaan sosioekonomisesti hyödyllistä arkkitehtuuria, jolla on vähäiset ympäristövaikutukset. Kundoon arkkitehtuuria on esitelty kahdesti Venetsian arkkitehtuuribinnaallissa Feel the Ground -installaation yhteydessä.

Kundoo työskenteli läheisessä yhteistyössä Roger Angerin kanssa Aurovillen suunnittelussa 1990 lähtien. Kundoo vaikutti erityisesti kaupungin keskustan, hallintovyöhykkeen ja elinympäristön kaupunkisuunnittelussa Angerin viimeisiin päiviin asti. Hän myös opetti kaupunkijohtamista TU Berliinissä ja vahvisti asiantuntemustaan ​​nopeaan kaupungistumiseen ja ilmastonmuutokseen liittyvissä kehityskysymyksissä, joista hän on kirjoittanut laajasti. Hän on kirjoittanut kaksikielisen kirjan Roger Anger: Kauneuden tutkimus / Recherche sur la Beauté, Architecture 1958–2008 (2009). Tällä hetkellä Kundoo on professori Potsdam School of Architecturessa Saksassa.

”Anupama Kundoon työssä on vahva tunne haptisista ominaisuuksista, lämpöä ja rikkautta. Haluaisin nähdä hänen materiaalitutkimustaan enemmän arkkitehtuurissa”, kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittaudu luennolle tästä linkistä.

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Sarjassa kuusi eri taustoista arkkitehtiä on kutsuttu jakamaan ajatuksiaan ja ideoitaan arkkitehtuurin nykyisistä suuntauksista.