Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Anna Chavepayresta.
kuva: MFA

Architecture Speaks: Anna Chavepayre – Zoom-luento 25.11.

ARCHITECTURE SPEAKS: ANNA CHAVEPAYRE – ZOOM-LUENTO
KE  25.11. KLO 13.15–15.15  (UTC+2)

Anna Chavepayre on ranskalais-ruotsalainen arkkitehti ja toinen Collectif Encore -arkkitehtuuri- ja maisemaarkkitehtuuritoimiston perustajista. Toimiston projektit ankkuroituvat vahvasti todelliseen elämään.  

Chavepayren arkkitehtuuri asettaa tilan ensimmäiseksi ehdoksi vapaudelle, monimuotoisuudelle, evoluutiolle ja innovaatioille. Chavepayren mukaan kuvien aikakaudella huomion herättää usein vain yksinkertaistettu ja binaarinen, joten hän arvostaa monimutkaisuutta, vuorovaikutusta, sosiaalisia yhteyksiä, muutoksia ja monimuotoisuutta. Hän myös antaa arvoa sille, mikä on ollut olemassa jo ennen itse projektia.

Innokkaana maaseudun puolustajana Chavepayre sai Ruotsin arvostetuimman arkkitehtuurin alan palkinnon, vuoden 2018 Kasper Salin -palkinnon, jonka Ruotsin arkkitehtiliitto myönsi Hamra-hankkeelle. Hanke palkittiin myös Ruotsin vuoden 2018 Swedish Design Awardsissa ja vuoden 2019 Architectural Review House Awardsissa.

“Anne Chavepayren arkkitehtuurissa on kaunis vuoropuhelu sisäisen ja ulkoisen välillä. Omassa kodissaan Ranskassa hän on onnistunut ylläpitämään rakennuksen tunnelman keskeneräisellä ja tuhoisalla tavalla”, kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen ja ei vaadi etukäteen ilmoittautumista. Osallistu luennolle tästä linkistä: https://aalto.zoom.us/j/62689611563 

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Sarjassa kuusi eri taustoista arkkitehtiä on kutsuttu jakamaan ajatuksiaan ja ideoitaan arkkitehtuurin nykyisistä suuntauksista.