Hyppää sisältöön
Lavalla kolme näyttelijää, dramaattinen tummansininen valaistus muuten pimeässä tilassa. Lavalla on pylväitä, aalto-jakkara ja pienoismalli.
kuva: Tampereen työväen teatteri

Aalto – Don’t Forget to Play -näytelmä Tampereen työväen teatterissa 23.10.–18.11.

Aalto – DON’T FORGET TO PLAY!
23.10.–18.11.
Tampereen työväen teatteri

”Elämä on samaan aikaan komediaa ja tragediaa. Muodot, jotka meitä ympäröivät ovat tämän tragedian ja komedian musiikillista esitystä.”

Alvar Aalto

Veneen vana piirtyy järven pinnalle vain hetkeksi, skissipaperin viivoista syntyy tiloja juomalasista julkiseen rakennukseen.

Luovan työn ytimessä etsitään idean syntyä valkoisen pöydän alla ja päällä.

Ajatus saa alkunsa renkaista veden pinnalla ja ihmisen kokoisesta elämästä. Onko arkkitehtuuri oikeastaan musiikkia? Saneleeko tarkoitus muodon, vai onko sen synty mysteeri? Onko talo kone jossa eletään vai rakkausruno?

Tunteellinen tutkimusmatka suunnittelun juurille ammentaa aiheensa arkkitehtuurin ja muotoilun maailmasta ja inspiroituu osin myös Aino ja Alvar Aallon legendaarisista töistä. Vahvasti visuaalinen tulkinta kuljettaa katsojaa karnevalistisista tunnelmista myös elämän herkempien rakenteiden äärelle.

Visuaalisen teatterin manifesti

On helppo ymmärtää, että musikaalissa laulut kuljettavat tarinaa, että ne eivät ole suvantoja puheessa, tai muun tekstin koristeita. On helppo ymmärtää, että uuden sirkuksen estetiikassa sirkustaiteilijan osaaminen on oleellinen osa teoksen dramaturgiaa.

”Näyttämö on aina myös visuaalinen tapahtuma, joskus kuvien virta kehystää kerrottavan tarinan, osallistuu siihen luomalla tunnelmia, tulkitsemalla ja kysymällä, ja toisinaan kuva itsessään kertoo. Kun kuva saa itsenäisen aseman on usein kyse jostain sanoinkuvaamattomasta, jostain joka ei antaudu sanalliselle selitykselle. Visuaalinen teatteri lähtee kuvien mahdista, ja sillä on paikkansa ohjelmistossamme”, kertoo teatterinjohtaja Otso Kautto.

Tarkemmat tiedot ja esitysaikataulu Tampereen työväen teatterin sivuilla tästä linkistä.