Hyppää sisältöön
Arkkitehtuuria esittelevä näyttelytila, jossa teokset ovat katosta ripustettuja kankaita.
kuva: Juho Haavisto / MFA

Tampereen arkkitehtuuri- ja design­viikon 2020 arkkitehtuuritärpit

Vuoden 2020 Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa vietetään 2.-9.10.2020. Eloisa, hehkuva ja uudistunut TAD week on täynnä muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja elävää kaupunkikulttuuria. Kokosimme ohjelmatarjonnasta tärpit arkkitehtuurin ystäville. Linkki koko ohjelmaan TAD Weekin sivuilla tästä linkistä.

Näyttelyt

Värikkäämpi, iloisempi, hienostuneempi – 1960-luvun suomalaista arkkitehtuuria
2.10.– 25.10.
TR2, 4. krs, Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere

Epookkinäyttely avaa 1960-luvun arkkitehtuurin teemoja, visuaalisia erityispiirteitä ja estetiikkaa. Avajaiset 2.10.2020 TAD viikon avajaisten yhteydessä.

Lisätietoja

Tapio Koivula: Arkkitehtuurivalokuvanäyttely
2.10.– 9.10.
Mediatunneli, Siperia-liikekeskus

Tapio Koivula on tamperelainen arkkitehtuurivalokuvaaja. Hän on erikoistunut pohjoismaiseen yksinkertaisuuteen mustavalkokuvauksessa ja arkkitehtuurivalokuvauksessa. Hän on valmistunut valokuvaajaksi vuonna 2017. Tällä hetkellä hän opiskelee valokuvaajamestariksi Visuaaliviestinnän Instituutissa. Valokuvanäyttelyssä on pelkistettyjen arkkitehtuurivalokuvien rinnalla klassisia näkymiä Tampereelta mustavalkoisina valokuvina toteutettuina.

Lisätietoja

Viinikanlahden kilpailunäyttely
PE 2.10. klo 12–18
Galleria Nottbeck, Finlayson

Viinikanlahden kansainvälinen ideakilpailu kuvina, pienoismalleina ja videoina. 

Lisätietoja

Seminaarit

Kestävä Talo 2, hiilineutraaliuden aikakaudella
La 3.10. klo 12–17
SAMPOLA AUDITORIO, SAMMONKATU 2

Jatkoa keväällä pidetylle Kestävä talo seminaarille. Eli mitä on kestävä rakentaminen hiilineutraalilla aikaudella? Minkälaisia luonnonmukaisia materiaaleja on saatavilla? Kuinka niillä rakennetaan? Puurakentamisessako tulevaisuus? Tule hakemaan vastauksia ja myös haastamaan kestävän rakentamisen asiantuntijamme.

Tilaisuuteen vapaa pääsy, mutta auditorioon voidaan ottaa vain 50 ensimmäistä tulijaa, joten ennakkoilmottautuminen suotava: info@piiru.fi. Tilaisuus myös striimataan.

Lisätietoja

Sosiaalisesti kestävä rakentaminen -seminaari
MA 5.10. klo 9-15
TR1, 4. krs, Finlayson, Väinö Linnan aukio 15

Seminaarissa kuullaan inspiroivia puheenvuoroja ja kehitetään sosiaalisesti kestäviä kortteleita neljään kaupunginosaan.

Lisätietoja

KONTAKTI: Tampereen arkkitehtuuripolitiikka -seminaari 3/3
Ke 7.10. klo 14–18
TR1, 4. krs, Väinö Linnan aukio 15

Tampereen arkkitehtuuripolitiikka -seminaarien sarja huipentuu Tampereen Arkkitehtuuri ja design viikolla teemalla kontakti.

Lisätietoja

Architecture and Cities in Transition
PE 9.10. klo 10–16
TR1, 4. KRS, VÄINÖ LINNAN AUKIO 13

Architecture and Cities in Transition-seminaari (ACT) on yksi Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon päätapahtumista, jossa esiintyy perinteiseen tapaan kansainvälisen arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun huippunimiä ja kotimaisia vaikuttajia. Vuoden 2020 TAD-viikon teema on kontakti.

Tänä vuonna seminaarin pääesiintyjä on David Sim. Hän toimii tällä hetkellä kansainvälisesti tunnetun Gehlin toimiston luovana johtajana, minkä lisäksi hän on kirjoittanut Soft City–Building Density for Everyday Life -teoksen (2019).  Lisäksi seminaarissa nähdään kansainvälisesti palkittu arkkitehti Rainer Mahlamäki.

Lisätietoja

Muuta 

A&DO kysyy: Millainen on paras mahdollinen arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisympäristö?
KE 7.10. klo 10-12
Vooninki, Finlaysonin alue, Väinö Linnan aukio 13

Arkkitehtuuri – muotoilu – oppimisen ilo – kontti – yhteistyö – osallisuus. Tule kuulemaan ja kertomaan ajatuksesi, miten nämä asiat liittyvät yhteen! Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus A&DO:n kontti aloittaa Suomen kiertueensa Tampereelta keväällä 2021. Konttiin rakennettavaa arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisympäristöä ja tapahtumia suunnitellaan yhdessä tamperelaisten toimijoiden kanssa. Kontti tarjoaa tietoa ja innostumisen aiheita eri-ikäisille kävijöille. Ymmärrys suunnittelun prosesseista lisää kaikkien kansalaisten – niin nuorten kuin vanhempienkin – mahdollisuuksia aktiiviseen kansalaisuuteen. Tehdään tämä yhdessä!

Ilmoittaudu tapahtumaan 5.10. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja

TAD – lyhytelokuvailta
LA 3.10. klo 18.30-19.30
ARTHOUSE CINEMA NIAGARA

TAD-viikon lyhytelokuvailta kokoaa nähtäväksi lyhytelokuvia arkkitehtuurin, designin ja valotaiteen aiheista. Näytös järjestetään yhteistyössä Milla-Maija Saaren kanssa Arthouse Cinema Niagarassa lauantaina 3.10. Näytöksen jälkeen voi jäädä nauttimaan illasta Arthouse Cafe Kehräsaareen PechaKuchan merkeissä klo 19.30.

Lisätietoja

Pecha Kucha: Tasa-arvo suunnittelussa
LA 3.10. klo 19.30
ONLINE -TAPAHTUMA

Tasa-arvon kysymykset koskevat myös arkkitehtuuria ja muotoilua. Yhdenvertaisuuden näkökulmasta kootut Pecha Kucha -esitykset koostuvat 20 slidesta, joita näytetään 20 sekuntia.

Lisätietoja

Arkkitehtuuri Afterwork
MA 5.10. klo 18
RAVINTOLA MUUSA

Afterwork kokoaa arkkitehtiopiskelijat ja valmistuneet arkkitehdit yhteen. Keskustelua voi herätellä pöytiin jaetuilla arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun aiheisilla teemakorteilla. Kohtaaminen mahdollistaa kokemusten jakamisen ja uusien ideoiden syntymisen. Tapahtuma voi toimia myös ammatillisena mentorointina kokeneemman arkkitehdin ja opiskelijan välillä.

Lisätietoja

Taloraati
TO 8.10. 17.30
Lähtö Vapriikista, Alaverstaanraitti 5

Kierroksella arvioidaan ennakkoluulottomasti Tampereen uutta ja vanhaa arkkitehtuuria, tällä kertaa Tampellan alueella. Lähtö Vapriikilta. Kierroksella liikutaan ainoastaan ulkotiloissa. 

Lisätietoja