Hyppää sisältöön
Oodi-kirjaston ylin kerros. Kirjahyllyjä, vasen seinä on lattiasta kattoon ikkunaa. Pehmeä valo luo rauhallisen tunnelman.
Helsingin keskuskirjasto Oodi (ALA Arkkitehdit, 2018). kuva: Tuomas Uusheimo

30.9. Arkkitehtuurimuseon Instagram Live: Arkkitehtuuri ja esteettömyys

Instagram Live: Arkkitehtuuri ja esteettömyys
30.9.2020 klo 18.00–18.45

Arkkitehtuurimuseon järjestämän Instagram Liven aikana keskustellaan esteettömyydestä ja arkkitehtuurista Suomen arkkitehtuuria – Katsaus 2020 -näyttelyn äärellä. Mitä esteettömyys oikeastaan on? Mikä on esteettömyyden historia, nykyisyys ja tulevaisuus arkkitehtuurissa? Miten tämä näkyy näyttelyn kohteissa? Mukana keskustelemassa ovat ympäristöministeriön yliarkkitehti Niina Kilpelä ja Arkkitehtuurimuseon näyttelyassistentti Jutta Tynkkynen

Niina Kilpelä työskentelee ympäristöministeriössä yliarkkitehtina, vastuualueenaan rakennetun ympäristön esteettömyyteen liittyvät asiat. Aiemmin Kilpelä on työskennellyt esteettömyysasiantuntijana vammais- ja ihmisoikeusjärjestöissä. Kilpelä on valmistunut arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 2005. Hän on kirjoittanut esteettömyysoppaita ja raportteja esteettömyyden tilasta Suomessa.

Instagram Live järjestetään suomeksi ja tallennetaan IGTV:seen, josta sen voi katson myös myöhemmin. Keskustelu pohjaa Finnish Architecture – Review 2020 -kirjassa julkaistuun tekstiin. Kirjan voit ostaa Arkkitehtuurimuseon museokaupasta tai verkkokaupasta.

Lisätietoja Suomen arkkitehtuuria – Katsaus 2020 -näyttelystä tästä linkistä.

Livestream pidetään Arkkitehtuurimuseon Instagram-tilillä täällä.