Hyppää sisältöön
""

15–19.9. Nordic CityMaking Week Helsingissä ja Vantaalla

Millainen on ”pohjoinen näkökulma” kaupunkien kehittämiseen? Mitkä arvot yhdistävät kaupunkeja Pohjoismaissa, Baltiassa ja Pohjois-Euroopassa? Miten kokemuksia ja oppeja voitaisiin jakaa paremmin maiden ja kaupunkien yli – ja miksi rajojen ylittämistä tarvitaan juuri nyt?

15–19.9. Nordic CityMaking Week
Helsinki & Vantaa

Näiden kysymysten ympärille rakentuu Nordic CityMaking Week – uusi kaupunkikehittämisen tapahtuma, joka järjestetään 15.–19. syyskuuta Helsingissä ja Vantaalla. Se käynnistää liikkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa pohjoista näkökulmaa kansainvälisessä keskustelussa kestävistä, houkuttelevista ja demokraattisista kaupungeista sekä saada aikaan lisää vuorovaikutusta pohjoismaalaisten, Baltian maiden ja pohjoiseurooppalaisten kaupunkikehittäjien kesken.

Nostoja ohjelmasta

ti 15.9. ‘Setting the Agenda’ for Nordic CityMaking, online 
Mukana mm. Charles Landry / Creative Bureaucracy Initiative (UK/GER), Marco Steinberg / Snowcone & Haystack.

ke 16.9. Future-Proof City -seminaari, Aviapolis ja online  
Mukana mm. Martin Arfalk / Mandaworks (SWE), Kimmo Rönkä / Rönkä Consulting. 

ke 16.9.– to 17.9. Nordic CityMaking NOW -työpajat, Myyrmäki ja Itäkeskus

to 17.9. Downtown Helsinki: keskustelufoorumin käynnistys, Sofia Helsinki ja online 
Mukana mm. Anni Sinnemäki / Helsingin kaupunki, Raoul Grünstein / Allas Sea Pool sekä Soumia El Ghazouani / NCC.

pe 18.9. New Agenda for Nordic Cities -päätösseminaari, Sofia Helsinki ja online
Keynote-puhujat Jenny Osuldsen / Snøhetta (NO) ja Jeff Risom / Gehl Architects (US/DK). Mukana mm. Karla Lindahl / KONE, Teemu Rämö / NCC, Hanna Harris / Helsingin kaupunki, Katja Lindroos / Urban Practice (FI).

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa (englanniksi) https://nordiccitymaking.fi/.

Sisältökumppaneita ovat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Sitra, Aalto-yliopisto, Aalto Living+ Platform, Kaupunkiakatemia, Urbaria, Hanaholmen, Metropolia, Creative Bureaucracy Festival, Placemaking Europe, STIPO, ATL, Arkkitehtuurimuseo, ja MDI sekä  tapahtumakumppaneita Helsinki City, Markkinointi ry (Downtown Helsinki -liike), Sofia Helsinki, Myyräncolo ja Kulttuurihalli.