Hyppää sisältöön
Olympiastadionin valkoinen torni ja osin puinen, viuhkamainen areenarakennus ulkoa päin.
Helsinki Design Week ottaa ensi syksynä haltuun Olympiastadionin. kuva: Sini Pennanen

Helsinki Design Week 2020 valtaa Olympiastadionin 3.–13.9.2020

Helsinki Design Week 2020
3.–13.9.2020
Olympiastadion

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma tuo 3.–13.9.2020 Helsinkiin yli 200 tapahtumaa. Luvassa on näyttelyitä, juhlia, myyntitilaisuuksia, avoimia ovia, seminaareja, muotinäytöksiä ja paljon muuta sekä suurelle yleisölle että alan ammattilaisille. Valtaosaan tapahtumista on vapaa pääsy. 

Vuonna 2020 tapahtumapaikkana on legendaarinen Olympiastadion. Stadikalta festivaaliohjelma levittäytyy ympäri kaupunkia lukuisiin eri tapahtumatiloihin: museoista markkinoille, seminaarisaleista salakauppoihin. Olympiastadionilla Helsinki Design Week myös tavoittaa uusia yleisöjä, kun muotoilun juhlaviikon aikana stadikalla vietetään avajaisviikkoja.

”Olympiastadion on kohtaamispaikka ja iloitsemme siitä, että meillä mahdollisuus kanssakäymiseen ja yhteistyöhön muotoilualan kanssa. Helsinki Design Week tuo uudenlaisia toimintamuotoja ja yllättäviäkin kohtaamisia stadionin ainutlaatuiseen ja uudistettuun ympäristöön”, toteaa Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.

Puhdaslinjaista funktionalismia edustavan stadionin on Yrjö Lindgrenin ja Toivo Jäntin suunnittelema. Vuonna 1938 avattu Olympiastadion on merkittävä arkkitehtuurihelmi, maamerkki ja osa suomalaista identiteettiä. Stadionin uudistaminen mahdollistaa sille toisen modernin elämän.

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut arkkitehtitoimistot K2S ja NRT asiantuntijoinaan Wessel de Jonge architecten ja White arkitekter.

Helsingin Olympiastadionin kiinteistön omistaa Helsingin kaupunki ja sitä hallinnoi Stadion-säätiö. Rakennuttajana hankkeessa toimii Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Rakennuttaja.