Hyppää sisältöön
Maison Carrén uima-allas yöaikaan.
© Elina Brotherus, Piscine de nuit 2 – Femmes de la Maison Carré série II

Väliaikaisesti suljettu: Elina Brotheruksen ja Jari Jetsosen Maison Carré -valokuvia esillä Rovaniemen Lappia-talossa 

Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Hallituksen linjausten mukaan julkisia kokoontumisia ja liikkumista rajoitetaan. Monia näyttelyitä ja tapahtumia on peruttu tai siirretty.


MAISON LOUIS CARRÉ 60 VUOTTA
• FEMMES DE LA MAISON CARRÉ, ELINA BROTHERUS
• OLGA JA LOUIS CARRÉN KOTI, JARI JETSONEN

25.2.–2.5.
ti–pe klo 13–17, la 11–13
Lappia-talo
Jorma Eton tie 8 A, Rovaniemi

Maison Louis Carrén 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi talon ystäväyhdistys järjestää Finlandia-talossa Elina Brotheruksen ja Jari Jetsosen valokuvanäyttelyn. 

Maison Louis Carré on Alvar ja Elissa Aallon ainoa teos Ranskassa ja yksi merkittävimmistä Aaltojen suunnittelemista yksityiskodeista. Vuonna 1959 valmistuneen talon rakennutti ranskalainen kulttuurivaikuttaja, taidekauppias ja galleristi Louis Carré (1897–1977). Valokuvataiteilija Elina Brotherus on kuvannut talossa sarjan Femmes de la Maison Carré. Brotheruksen sekä valokuvaaja Jari Jetsosen tunnelmallisten kuvien kautta päästään kurkistamaan, millainen talo oli Louis ja Olga Carrén aikana.

Noin 40 kilometriä Pariisista lounaaseen, Bazoches-sur-Guyonnessa sijaitseva Maison Louis Carré on ainutlaatuinen ranskalais-suomalainen kulttuuriperintökohde. Alvar ja Elissa Aalto suunnittelivat myös talon sisustuksen, joka on säilynyt alkuperäisessä asussaan. Rakennus luokiteltiin Ranskassa historiallisesti merkittäväksi suojelukohteeksi vuonna 1996. Suomen Kulttuurirahaston vuonna 2006 perustama yhdistys Association Alvar Aalto en Franceomistaa talon, ja yleisölle se avattiin syyskuussa 2007.

Les Amis de la Maison Carré (AMC) on kansainvälinen yhteisö, jonka toiminnan tarkoituksena on lisätä talon tunnettuutta ja tukea sen toimintaa. Vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys tuottaa yleisö- ja asiantuntijatapahtumia sekä viestii ja välittää tietoa Alvar Aallosta sekä suomalaisesta arkkitehtuurista ja muotoilusta. Yhdistys myös tukee talon kunnossapitoa ja restaurointia.

Elina Brotheruksen teokset ovat myynnissä ja tuotto käytetään Maison Louis Carrén kunnostustöihin.

Näyttely on avoinna 25.2.–2.5. tiistaista perjantaihin klo 13-17 ja lauantaisin klo 11-13 sekä aina teatterin näytösten yhteydessä.

Näyttelyn yhteystyökumppanit ovat Rovaniemen Teatteri-Lapin Alueteatteri, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Rovaniemen taidemuseo, Artic Design Week ja Rakennustieto.