Hyppää sisältöön
Alva raalto -tutkijaseminaarin pyöreä vihervalkoinen -logo mustalla taustalla.

Kansainvälinen (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari Porissa 2021

(EVER)GREEN ALVAR AALTO
4TH ALVAR AALTO RESEARCHERS’ NETWORK SEMINAR 
Toukokuu 2021
PORI

(Ever)green Alvar Aalto -teemainen seminaari herättelee pohtimaan, kuinka ajankohtaisia Alvar Aallon työskentelymenetelmät ja arkkitehtuurin taustalla vaikuttavat ajatukset ovat ja kuinka ne heijastuvat tämän päivän arkkitehtuuriin ja suunnitteluun.

Järjestyksessään neljäs kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari siirtyy ensi vuoden kevääseen. Tapahtuma järjestetään Porissa toukokuussa 2021. Tarkempi ajankohta ja ohjelma julkaistaan elokuussa 2020.

”Seminaari tarjoaa osallistujille ainutlaatuisen tilaisuuden keskustella modernin arkkitehtuurin korjaushankkeista suunnittelututkimuksen näkökulmasta. Käytännön suunnitteluun nojaava tutkimus, joka englanninkielisessä tutkimuskeskustelussa tunnetaan practice-led tai practice-based -nimikkeillä, on arkkitehtuurin tutkimuskentällä vielä melko uutta, etenkin Suomessa”, kertoo seminaarin ohjausryhmään kuuluva, Aalto-yliopiston vanhempi yliopistonlehtori Anni Vartola

Tutkijatapaamisessa pohditaan myös Alvar Aallon asemaa sekä oman aikansa kollegojen että nykyarkkitehtien keskuudessa. 

Lisätietoja seminaarista Alvar Aalto -säätiön nettisivuilla.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijatapaaminen järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian ja Porin kaupungin kesken. Pori kuuluu kansainväliseen Alvar Aalto -kaupunkien verkostoon ja toimii verkoston puheenjohtajakaupunkina yhdessä Euran kanssa vuonna 2020. Alvar Aalto tutkijaverkosto palvelee keskustelukanavana ja yhteyksien rakentajana kansainvälisten Alvar Aalto -tutkijoiden välillä.