Hyppää sisältöön
""

Kansainvälinen (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari 6.–7.5.

(EVER)GREEN ALVAR AALTO
4TH ALVAR AALTO RESEARCHERS’ NETWORK SEMINAR 
to 6.5. – pe 7.5.

Evergreen – aina ajatonta ja tuoretta – määrittelee osuvasti Alvar Aallon arkkitehtuuria ja muotoilua. Mutta mikä on juuri nyt ajankohtaista Alvar Aalto -tutkimuksessa? Mistä puhutaan ja mitkä ilmiöt ovat vasta nousemassa esiin? Kevään kansainvälinen, englanninkielinen (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari kokoaa yhteen suuren joukon alan huippututkijoita ja globaalin virtuaaliyleisön. Virtuaaliesitykset toteutetaan Porin taidemuseosta.

”Neljäkymmenvuotisjuhliaan viettävä, ainutlaatuinen Porin taidemuseo valittiin esitysten lähetyspaikaksi paitsi mahtavien puitteiden, myös esillä olevan Maire Gullichsenin taidesäätiön juhlanäyttelyn johdosta. Aaltojen ja Gullichsenien yhteistyön saavutukset ovat varmasti kaikille tuttuja. Ja juuri Maire Gullichsenin ansiosta perustettu Porin taidemuseo on rikastuttanut maamme nykytaiteen näyttelykenttää viimeiset neljä vuosikymmentä”, toteaa Jyri Träskelin, Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikkö.

(Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään 6.–7.5.2021 kaksipäiväisenä virtuaalitapahtumana. Englanninkielisen tapahtuman kolme pääteemaa ovat SUSTAINABILITY – Alvar Aallon arkkitehtuurin kestävät suunnitteluperiaatteet, REFLECTIONS – Aallon tuotannon heijastukset ja vaikutukset arkkitehtuurin globaalilla kentällä, sekä RESTORATION ja REUSE – kestävän kehityksen periaatteet Aallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytössä.

Pääpuhujina ovat torstaina 6.5. arkkitehtuurin historian tutkimuksen asiantuntijat, arkkitehti Ph.D Antonello Alici Anconasta Italiasta sekä arkkitehti FAIA Gunny Harboe Chicagosta USA:sta. Perjantain pääpuhujina ovat korjausrakentamisen ja restauroinnin palkitut ammattilaiset Suomesta, arkkitehti SAFA Tapani Mustonen ja arkkitehti SAFA Teemu Tuomi. Tapahtumapäivien aikana nähdään n. 30 muuta uutta esitystä eri puolilta maailmaa. Englanninkieliset esitykset  soveltuvat, paitsi alan ammattilaisille ja opiskelijoille, myös kaikille Alvar Aallon tuotannosta ja tutkimuksesta kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä julkaistaan samanniminen, runsaasti kuvitettu englanninkielinen julkaisu, josta on tulossa myös digiversio.

Lisätietoja seminaarista löytyy Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilta tästä linkistä.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Porin kaupungin ja muiden kumppanien kesken.

Päivitetty ohjelma ja esiintyjien lista on nyt julkaistu tapahtuman verkkosivulla. Lisätietoa esiintyjistä, aiheista ja oheistapahtumista tulossa kevään aikana.