Hyppää sisältöön
""

Archinfo Pietarissa: Values and tools in presenting architecture -keskustelutilaisuus 25.11.

Values and tools in presenting architecture
Avoin keskustelutilaisuus
25.11.2019 klo 15.00–17.30
Eremitaasin luentosali
Pietari, Venäjä

Suomen Pietarin instituutti ja Archinfo järjestävät yhteistyössä Eremitaasin nuorten koulutuskeskuksen kanssa avoimen keskustelutilaisuuden arkkitehtuurin esittämisen haasteista ja tulevaisuudesta. Tilaisuus järjestetään Pietarissa Eremitaasin luentosalissa 25.11. Keskustelemassa on kuusi Suomessa, Venäjällä ja kansainvälisesti toimivaa arkkitehtuurin ja museoalan ammattilaista. 

Tilaisuus liittyy Suomen Pietarin instituutin verkostoitumishankkeeseen neljän suomalaisen eri taiteenalan tiedotuskeskuksen kanssa. 

Arkkitehtuurisuunnittelu on muuttunut merkittävästi viime vuosina digitalisaation ja monikansallisten suunnitteluprojektien myötä. Näyttelykontekstissa arkkitehtuuri kuitenkin usein esittäytyy planssien kautta, ja kuraattorin rooli on vasta löytämässä paikkaansa alan näyttelytyössä. Keskustelijat pohtivat, miten eri instituuttien ja alan toimijoiden arkkitehtuurin esittämisen tavat ovat muuttumassa tai miten niitä tulisi muuttaa. Miten voisimme edistää ammattilaisten ja suuren yleisön sekä maiden välistä kommunikaatiota?

Tilaisuudessa tarkastellaan erilaisia arkkitehtuurin esittämisen tapoja ja työvälineitä ja keskustellaan siitä, kuinka näiden avulla voidaan määritellä ja tuoda esiin arkkitehtuurin arvoja. 

Ohjelma 

Sessio 1: About changing museum contexts 
Marja Rautaharju | arkkitehti
Ksenia Malich | arkkitehtuurin kuraattori ja historioitsija

Sessio 2: About curating architecture 
Anni Vartola | arkkitehtuurin kriitikko ja tutkija
Markus Lähteenmäki | taiteen ja arkkitehtuurin kuraattori ja historioitsija

Sessio 3: About alternative practices
Kaisa Karvinen | arkkitehti
Vadim Kondrashev | arkkitehti

Moderaattorina toimii Archinfon tuottaja Sini Parikka.

Tilaisuuden kumppani on Saint Petersburg State University of Architecture and Civil Engineering (SPbGASU). Linkki SPbGASU:n englannin kieliselle sivustolle on tässä.

Tapahtuma on englanniksi ja paikalla on simultaanitulkkaus venäjän kielelle. 

Siirry tapahtuman Facebook-tapahtumaan on tästä.