Hyppää sisältöön
Maison Carrén uima-allas yöaikaan.
© Elina Brotherus, Piscine de nuit 2 – Femmes de la Maison Carré série II

Elina Brotheruksen ja Jari Jetsosen Maison Carré -valokuvia esillä Finlandia-talossa 8.10.–30.11.

Maison Louis Carré 60 vuotta
• Femmes de la Maison Carré, Elina Brotherus
• Olga ja Louis Carrén koti, Jari Jetsonen

8.10.–30.11.2019
Finlandia-talo, Galleria Veranda
Mannerheimintie 13e, Helsinki
avoinna arkisin klo 9–19

Maison Louis Carrén 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi talon ystäväyhdistys järjestää Finlandia-talossa Elina Brotheruksen ja Jari Jetsosen valokuvanäyttelyn. Näyttelyn avaa Paavo Lipponen, Maison Louis Carrén hallituksen ensimmäinen puheenjohtaja.

Maison Louis Carré on Alvar Aallon ainoa teos Ranskassa ja yksi merkittävimmistä Aallon suunnittelemista yksityiskodeista. Vuonna 1959 valmistuneen talon rakennutti ranskalainen kulttuurivaikuttaja, taidekauppias ja galleristi Louis Carré (1897–1977). Valokuvataiteilija Elina Brotherus on kuvannut talossa sarjan Femmes de la Maison Carré. Brotheruksen sekä valokuvaaja Jari Jetsosen tunnelmallisten kuvien kautta päästään kurkistamaan, millainen talo oli Louis ja Olga Carrén aikana.

Noin 40 kilometriä Pariisista lounaaseen, Bazoches-sur-Guyonnessa sijaitseva Maison Louis Carré on ainutlaatuinen ranskalais-suomalainen kulttuuriperintökohde. Alvar Aalto suunnitteli myös talon sisustuksen, joka on säilynyt alkuperäisessä asussaan. Rakennus luokiteltiin Ranskassa historiallisesti merkittäväksi suojelukohteeksi vuonna 1996. Suomen Kulttuurirahaston vuonna 2006 perustama yhdistys Association Alvar Aalto en Franceomistaa talon, ja yleisölle se avattiin syyskuussa 2007.

Les Amis de la Maison Carré (AMC) on kansainvälinen yhteisö, jonka toiminnan tarkoituksena on lisätä talon tunnettuutta ja tukea sen toimintaa. Vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistys tuottaa yleisö- ja asiantuntijatapahtumia sekä viestii ja välittää tietoa Alvar Aallosta sekä suomalaisesta arkkitehtuurista ja muotoilusta. Yhdistys myös tukee talon kunnossapitoa ja restaurointia.

Näyttelyn yhteystyökumppanit ovat Ranskan kulttuurikeskus Helsingissä (Institut Français), Rakennustieto, Avotakka ja Finlandia-talo. Elina Brotheruksen teokset ovat myynnissä ja tuotto käytetään Maison Louis Carrén kunnostustöihin.

Näyttely on avoinna 8.10.– 30.11.2019 arkisin klo 9–19 ja marraskuussa lauantaisin sekä aina Finlandia-talon omien tapahtumien yhteydessä.

Näyttelyn oheisohjelma
Näyttelyn yhteydessä järjestetään taiteilija- ja asiantuntijatapaamisia. Keskustelusarjan aloittaa valokuvataiteilija Elina Brotherus lauantaina 2.11. klo 16, ja lauantaina 16.11. kuullaan valokuvaaja Jari Jetsosen näkemyksiä Alvar Aallon arkkitehtuurin kuvaamisesta. Pääsymaksu tilaisuuksiin on 12€, ja se sisältää näyttelyä varten suunnitellun Carré-leivoksen ja lasin ranskalaista Aalto-kuohuviiniä.

Lisätietoja
Association Les Amis Maison Carré
Pia Setälä, puheenjohtaja, setala.pia@gmail.com
Vikki Leroux, varapuheenjohtaja, vikkileroux@gmail.com