Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Thomas Krögerista. Alhaalla teksti "Architecture Speaks" ja yhteistyötahojen nimet.
Arkkitehti Thomas Kröger yhdistää projekteissaan nykytilan mielenkiintoisella tavalla kerrostumien kautta historiaan.

Architecture Speaks: Thomas Kröger 4.12.

Architecture Speaks: Thomas Kröger
Thomas Kröger archiTeKTen, Berliini

ke 4.12. klo 13:15
Aalto-yliopisto, luentosali A1
Otakaari 1X, Espoo

ke 4.12. klo 18:00
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki 

Työskenneltyään sekä Norman Fosterin että Max Dudlerin kanssa arkkitehti Thomas Kröger perusti oman arkkitehtuuristudionsa Berliiniin vuonna 2001. Siitä saakka Kröger ja hänen tiiminsä ovat keränneet kokemusta yksityisten, julkisen sektorin ja kansainvälisten asiakkaiden kanssa työskentelystä. Heidän portfolioonsa sisältyy niin yksityiskoteja, toimistoja, liikerakennuksia, museoita kuin gallerioita

Krögerin suunnittelemat yksityiskodit, pienet asuinkerrostalot ja erityisesti konversiot ovat saaneet arkkitehtuurimediassa huomiota persoonallisista ja ajattomista toteutuksistaan. Työssään Kröger luottaa perinteisiin rakennustypologioihin, paikallistyyleihin ja perioididetaljeihin. Hän suunnittelee myös kalusteita. Kröger on toteuttanut useita kohteita Brandenburgin Uckermarkin alueelle, missä paikallinen maaseutu ja rakennusperintö ovat hänelle erityisen läheisiä inspiraation lähteitä. Muita Krögerin innoittajia ovat olleet hänen Aasiaan, Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan suuntautuneet matkansa, joiden aikana hän on tutustunut kunkin paikan perinteisiin rakennusmateriaaleihin ja -tyyppeihin.

Kröger on opettanut Northeastern University of Bostonin arkkitehtuurin laitoksella sekä toiminut vierailijaprofessuurissa HFT Stutgartissa vuonna 2014. Vuonna 2019 hänestä tuli Düsseldorfin taideakatemian rakennustaiteen professori.

”Thomas Krögerin projekteissa nykytila yhdistyy mielenkiintoisella tavalla kerrostumien kautta historiaan. Joskus se tapahtuu ottamalla vanhat tilat uuteen käyttöön ja joskus valitulla muotokielellä on jokin tarina kerrottavana. Ikään kuin viesti menneestä”, sanoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Architecture Speaks on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa tuottama luentosarja, jossa kansainväliset arkkitehdit puhuvat ajankohtaisista ilmiöistä ja kertovat omista töistään. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii tapahtumasarjan kumppanina.