Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Sheila Kennedysta. Alhaalla teksti "Architecture Speaks" ja yhteistyötahojen nimet.
Arkkitehti ja innovaattori Sheila Kennedyn ansioihin kuuluvat materiaalitutkimus ja uuden sukupolven tarpeisiin vastaavassa infrastruktuurisuunnittelu.

Architecture Speaks: Sheila Kennedy 29.1.

Architecture Speaks: Sheila Kennedy
Kennedy & Violich Architects, Boston

ke 29.1.2020 klo 13:15
Aalto-yliopisto, luentosali A1
Otakaari 1X, Espoo

ke 29.1.2020 klo 18:00
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki

Yhdysvaltalainen arkkitehti, innovaattori ja arkkitehtuurikasvattaja Sheila Kennedy tunnetaan erityisesti saavutuksistaan materiaalitutkimuksessa ja uuden sukupolven tarpeisiin vastaavassa infrastruktuurisuunnittelussa. Hän toimii arkkitehtuurin professorina MIT:ssa ja on yksi poikkitieteellisen, yksityisen KVA-tutkimusyksikön perustajista ja sen materiaalitutkimuksen osasto KVA MATx:n johtaja.

MATx kehittää uusia materiaalisovelluksia ja kestäviä, ”pehmeän” infrastruktuurin taktiikoita kaupunkeihin ja kaupungistuville alueille yhteistyössä liike-elämän, kulttuurilaitosten ja julkishallinnon kanssa. MATx-laboratorion Portable Light -projekti voitti vuonna 2009 Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman Energy Globe Awardin. Projektissa kartoitettiin käyttötapoja aurinkoenergiaa kerääville kuiduille ja tekstiileille heikosta energiahuoltovarmuudesta kärsivillä kehitysalueilla.

Kennedyn hiljattain suunnittelemia rakennuksia ovat muun muassa julkisen liikenteen lauttaterminaali Manhattanilla, Tozzerin antropologian talo Harvardissa ja hiilineutraali Soft House -asuinrakennuskokonaisuus Hampurissa. Hänen töitään on julkaistu laajalti mediassa, ja niitä on ollut esillä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa, MoMA:ssa, Cooper Hewitt -designtriennaalissa sekä Vitra Design Museumissa.

“Törmäsin ensimmäistä kertaa Sheila Kennedyn töihin hänen kiinnostavien materiaalitutkimustensa kautta, muun muassa energiaa keräävien tekstiilien. Myös suunnittelijana ja opettajana hän pohtii, miten voi rakentaa kestävämmin”, sanoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Architecture Speaks on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa tuottama luentosarja, jossa kansainväliset arkkitehdit puhuvat ajankohtaisista ilmiöistä ja kertovat omista töistään. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii tapahtumasarjan kumppanina.