Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Mette Langista. Alhaalla teksti "Architecture Speaks" ja yhteistyötahojen nimet.
Arkkitehti Mette Lange on onnistunut toteuttamaan kauniilla tavalla kestävän rakentamisen periaatteita projekteissaan.

Architecture Speaks: Mette Lange 11.12.

Architecture Speaks: Mette Lange
Mette Lange Architects, Tanska

ke 11.12.2019 klo 13:15 
Aalto-yliopisto, luentosali A1
Otakaari 1X, Espoo

ke 11.12.2019 klo 18 
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki

Arkkitehtina Mette Langea on aina kiinnostanut se, miten ihmiset elävät. Hän uskoo, että koti on elämämme perustava kehys, jossa haluamme tuntea olomme mukavaksi. Langen arkkitehtuuri perustuu kestävyyden ja sosiaalisen vastuun periaatteille, ja siten paikallisten materiaalien ja ratkaisujen hyödyntäminen energiankäytön minimointiin on hänen projektiensa tärkein prioriteetti. Langen tavoittena on aina luoda taloja, jotka vastaavat kutakin tonttia ja asiakasta

Lange on valmistunut arkkitehdiksi the Royal Danish Academy of Fine Artsista 1990 ja perustanut oman toimistonsa vuonna 2002. Pientaloarkkitehtuuriin ja asumiseen erikoistuneen toimiston toimintaa ohjaavat kestävän rakentamisen ja sosiaalisen vastuun periaatteet. Lisäksi toimisto noudattaa YK:n vastuullisen yritystoiminnan Global Compact -periaatteita ihmisoikeuksiin, työhön, ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan liittyen.

Lange on kansainvälisesti vaikuttava arkkitehti, ja hänellä on toteutettuja kohteita Tanskan lisäksi Intiassa, Islannissa ja Iranissa. Erityisesti Intiaan hänellä on läheinen suhde, sillä talvisin hän työskentelee Goalla. Vuonna 2008 Langen toimisto osallistui monialaiseen IHOUSE-hankkeeseen, jonka puitteissa suunniteltiin kestävää asumista Intiaan.

Mette Lange on voittanut lukuisa palkintoja ilmiömäisestä arkkitehtuuristaan: vuonna 2010 hän vastaanotti Nykreditin Motivational-palkinnon Moving Schools -projektistaan ja vuonna 2017 Halldor Gunnlogssons Fonds Awardin. Viime vuonna hän sai alma materinsa myöntämän Eckersberg-mitalin.

”Mette Lange on herkissä projekteissaan kauniilla tavalla pystynyt toteuttamaan kestävän rakentamisen periaatteita”, toteaa luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta. 

Architecture Speaks on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa tuottama luentosarja, jossa kansainväliset arkkitehdit puhuvat ajankohtaisista ilmiöistä ja kertovat omista töistään. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii tapahtumasarjan kumppanina.