Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Jonathan Sergisonista. Alhaalla teksti "Architecture Speaks" ja yhteistyötahojen nimet.

Architecture Speaks: Jonathan Sergison 27.11.

Architecture Speaks: Jonathan Sergison
Sergison Bates Architects, Lontoo, Zürich, Bryssel

ke 27.11.2019 klo 13:15
Aalto-yliopisto, luentosali A1
Otakaari 1X, Espoo

ke 27.11.2019 klo 18:00
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki

Jonathan Sergison on isobritannialainen arkkitehti ja Sergison Bates -toimiston perustaja. Lontoon Architectural Associationista valmistuttuaan hän keräsi työkokemusta David Chipperfieldin ja Tony Frettonin arkkitehtitoimistoissa, kunnes vuonna 1996 perusti oman toimistonsa yhdessä Stephen Batesin kanssa. Lontoossa toimiva Sergison Bates Architects avasi vuonna 2010 toisen studion Zürichiin, ja tällä hetkellä Sergison luotsaa sitä.

Yksi Sergison Bates -toimiston ajankohtaisista projekteista on Kanal Centre Pompidou, joka muuttaa Brysselin sydämessä sijaitsevan Citroënin autotehdasrakennuksen taide- ja kulttuurikeskukseksi vanhaa teollisuusmiljöötä kunnioittaen. Pompidou-keskuksessa tulevat toimimaan CIVA (Centre International pour la Ville, l’Architecture et le Paysage) ja nykytaiteen museo.

Sergison Batesin projektit vaihtelevat mittakaavaltaan laajoista kaupunkisuunnitteluhankkeista julkisiin rakennuksiin ja asumiseen. Useat kohteista ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta, ja arkkitehtuuri- ja muotoilujulkaisu Domus Magazine esitteli toimiston hiljattain vuoden 2019 ”100+ Best Architecture Firms” -listallaan.

Jonathan Sergison on aktivinen kirjoittaja ja luennoitsija. Hän on opettanut arkkitehtuuria useissa oppilaitoksissa, muun muassa Lontoon AA:ssa ja Zürichin ETH:ssa sekä yliopistoissa Lausannessa, Barcelonassa, Oslossa ja Harvardissa. Vuodesta 2008 lähtien Sergison on toiminut arkkitehtuurin ja rakentamisen professorina Accademia di Architetturassa Sveitsin Mendrisiossa. Sergison on kiinnostunut kaupunkikysymyksistä ja nykyajan eurooppalaisen kaupungin muuttuvista olosuhteista. Erityisesti hän on teksteissään, opetuksessaan ja työssään käsitellyt asumisen roolia kaupunkien muutoksessa.

“Olen jo pitkään pohtinut opettamisen ja arkkitehtina työskentelemisen yhdistämisen hyötyjä. Viime aikoina inspiraation lähteenä on toiminut Jonathan Sergisonin kirja Teaching / Practice. Mendrision arkkitehtikoulun opettajat ovat tässä etujoukkoa”, kertoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Architecture Speaks on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssatuottama luentosarja, jossa kansainväliset arkkitehdit puhuvat ajankohtaisista ilmiöistä ja kertovat omista töistään. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii tapahtumasarjan kumppanina.