Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Dirk Sommersista. Alhaalla teksti "Architecture Speaks" ja yhteistyötahojen nimet.

Architecture Speaks: Dirk Somers 12.2.

Architecture Speaks: Dirk Somers
Bowenbouw Architectuur, Antwerpen

ke 12.2. klo 13:15
Aalto-yliopisto, luentosali A1
Otakaari 1X, Espoo

ke 12.2. klo 18:00
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki 

Belgialainen arkkitehti Dirk Somers (s. 1976) valmistui kaupunki- ja ympäristösuunnittelusta KU Leuvenin yliopistosta vuonna 1999, mitä ennen hän opiskeli arkkitehtuuria Antwerpenissa ja Milanossa. Hän perusti yhteisen toimiston arkkitehti Erik Wieërsin kanssa vuonna 2001 ja siirtyi oman Bovenbouw Architectuur -toimistonsa johtoon vuonna 2011. Lisäksi Somers opettaa arkkitehtuuria Delftin teknillisessä yliopistossa ja toimii suunnittelun professorina Gentin yliopistossa. Hän luennoi säännöllisesti muun muassa tektoniikasta, materialisoinnista ja kaupunkiarkkitehtuurista.

Somersin toimisto Bowenbouw Architectuur on saanut näkyvyyttä arkkitehtuurinäyttelyissä Venetsiassa, Münchenissä, Lontoossa ja Antwerpenissa. Toimiston meriitteihin kuuluu taito risteyttää eri aikakausien tyylisuuntia harkitusti ja kiinnostavasti. Ajankohtaisiin hankkeisiin lukeutuu muun muassa historialliseen kortteliin sijoitettu passiivitalo (2017–19) Brysselissä. Uudisrakennus on sovitettu saumattomasti ympäristön vanhaan arkkitehtuuriin sitä kuitenkaan kopioimatta. Uutta näkökulmaa korjausrakentamiseen avaa Barbara Van der Wee Architects -toimiston kanssa toteutettu suunnitelma kolmen Antwerpenissa sijaitsevan asuinrakennuksen peruskorjauksesta tyylisuuntia yhdistellen (2018).

”Dirk Somers edustaa määritelmiä pakenevaa uutta belgialaista koulukuntaa, johon lukeutuu paljon kiinnostavia tekijöitä. Haluan ymmärtää, mikä tässä ryhmässä oikeastaan kiehtoo”, toteaa luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Architecture Speaks on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhdessä Arkkitehtuurimuseon kanssa tuottama luentosarja, jossa kansainväliset arkkitehdit puhuvat ajankohtaisista ilmiöistä ja kertovat omista töistään. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii tapahtumasarjan kumppanina.