Hyppää sisältöön
Mustavalkoinen kuva Beate Holmebakkista. Alhaalla teksti "Architecture Speaks" ja yhteistyötahojen nimet.
Arkkitehti Beate Hølmebakkin työt yhdistelevät uraauurtavasti taidetta, arkkitehtuuria ja maisema-arkkitehtuuria.

Architecture Speaks: Beate Hølmebakk 15.1.

Architecture Speaks: Beate Hølmebakk
manthey kula, Oslo

ke 15.1. klo 13:15
Aalto-yliopisto, luentosali A1
Otakaari 1X, Espoo

ke 15.1. klo 18:00
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, Helsinki 

Beate Hølmebakk perusti vuonna 2004 Manthey Kula -toimiston yhtiökumppaninsa Per Tamsenin kanssa. Oslossa toimivan toimiston tuotantoon lukeutuu käsitteellisiä ja kokeilevia projekteja sekä julkisia toimeksiantoja, jotka risteyttävät taiteen, arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin elementtejä. Manthey Kula -toimiston lähestymistapaa ohjaa  arkkitehtoninen perinne, jossa rakentaminen itsessään sisältää kerronnallisen ja runollisen voiman.

Erityinen huomio ympäristöä, muotoa ja narratiivia kohtaan toistuvat toimiston installaatiomaisissa, materiaalitietoisissa ja veistoksellisissa töissä, joita on julkaistu laajasti mediassa ja esitelty useissa kansainvälisissä arkkitehtuurinäyttelyissä ja -kokoelmissa. Toimisto on ollut Mies van der Rohe -palkintoehdokkaana kolmesti, viimeksi vuonna 2018 Skredaan Lofooteille suunnittelemallaan levähdysalueella. Useat toimiston julkisista töistä ovat sijoittuneet harvaan asutuille alueille Norjassa. Toimisto on suunnitellut Bureau Bas Smetsin ja akateemikko Mattias Ekmanin kanssa ehdotuksen Utøyan saarelle vuoden 2011 iskun uhrien muistomerkiksi.

Beate Hølmebakk on opiskellut Oslon AHO:ssa Sverre Fehnin ja Christian Norberg-Schulzin oppilaana. Hänellä on vuodesta 2007 saakka ollut professuuri AHO:ssa, minkä lisäksi hän on toiminut vierailevana luennoitsijana ja kansainvälisissä opetustehtävissä.

“Beate Hølmebakkin töissä ei ole rajaa taiteen, arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin välillä. Paikka ja sen mahdollisuudet toimivat aina lähtökohtana”, sanoo luentosarjan kuratoinut professori Jenni Reuter Aalto-yliopistosta.

Architecture Speaks on Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen yhdessä Arkkitehtuurimuseon
kanssa tuottama luentosarja, jossa kansainväliset arkkitehdit puhuvat ajankohtaisista ilmiöistä ja
kertovat omista töistään. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo toimii tapahtumasarjan kumppanina.